CHP'nin hangi memurlara 3600 ek gösterge istediği belli oldu! İşte ek gösterge kanun teklifi tam metni

CHP'nin hangi memurlara 3600 ek gösterge istediği belli oldu! İşte ek gösterge kanun teklifi tam metni
CHP’nin Hangi Memurlara3600 Ek Gösterge İstediği Belli Oldu! Hatay Milletvekili Suzan ŞAHİN unvanlarına göre memur ek gösterge kanun teklifi Meclise sundu. Teklif ile, yüksek öğrenim gören bütün Devlet memurları çalışanlarına 3600 ek gösterge verilmesi öngörülmektedir.

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA 
Devlet Memurları Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifim gerekçesi ile birlikte ekte sunulmuştur. 12.10.2021 Gereğini saygılarımla arz ederim. Suzan ŞAHİN Hatay Milletvekili 

GENEL GEREKÇE 
AK Parti Hükümetleri tarafından söz verilmiş olmasına rağmen çalışanların büyük bir çoğunluğu 3600 ek göstergeden faydalanamamaktadır. Memurların maaş, emekli aylığı ve emekli ikramiyesini etkileyen 3600 ek göstergenin her çalışan için eşit şekilde sağlanması birçok çalışanın beklentisi ve umududur. 
Bu kanun teklifi ile tüm çalışanlar için en düşük ek gösterge miktarı 3600 olarak değiştirilerek tüm çalışanlar için adalet sağlanması amaçlanmıştır. 

DEVLET MEMURLARI KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR 
KANUN TEKLİFİ MADDE 1- 14/7/1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun eki (I) sayılı “Hizmet Sınıfları İtibariyle Unvan veya Aylık Alinan Derecelere Göre Ek Göstergeler” başlıklı Ek Gösterge Cetveli aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir: 

MADDE GEREKÇELERİ 
MADDE 1- Madde ile Hizmet Sınıfları İtibariyle Unvan veya Aylık Alinan Derecelere Göre Ek Göstergeler cetvelinde en düşük ek gösterge miktarı 3600 olarak değiştirilmiştir. 
MADDE 2- Madde ile Kadroları Genel İdare Hizmetleri Sınıfının Birinci Derecesinde Bulunanların Ek Göstergeler cetvelinde en düşük ek gösterge miktarı 3600 olarak değiştirilmiştir. 
MADDE 3, Yürürlük maddesidir.
MADDE 4- Yürütme maddesidir.

Kamubiz.com ÖZEL/ANKARA

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
9 Yorum