CHP ve MHP'den sözleşmeli er ve uzman çavuşlara kadro talebi

CHP ve MHP'den sözleşmeli er ve uzman çavuşlara kadro talebi
CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi ve MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz bugün TBMM Genel Kurulunda yaptıkları konuşmasında sözleşmeli er/erbaş ve uzman çavuşlara kadro ve özlük haklarında iyileştirme taleplerini dile getirdi. Askeralma Yasa Teklifi üzerinde söz alan milletvekillerinin konuşmasının tamamı şu şekilde...

MEHMET ALİ ÇELEBİ (İzmir) – Teşekkürler Sayın Başkan.

6 sorum olacak:

1)  Muharip yükümlü erbaş/er kadro sayısı nedir?

2) Kadrolara revizesi yapılacak mıdır Silahlı Kuvvetlerde, kapatılacak tugaylar var mıdır? Bölge ekonomisine katkısı olan tugaylar kapanırsa tedbir almayı düşünüyor musunuz?

3) Seferberlik Kanunu’nun bu kanuna entegre edilmesi gerekiyor muydu?

4) Geçmişten günümüze doğan erkek sayısı, silah altına alınan miktar, gerçekleşen miktar, son on yıl için?

5) Celp ihtiyacını azaltmak için sözleşmeli er, uzman çavuş almayı düşünüyoruz. Onların özlük haklarıyla ilgili iyileştirmeler yapılacak mı, özellikle sözleşmeli erlerin kadroya alınmalarıyla ilgili?

6) Altı aylık askerlik gerçekleşirse mevcut yüzde 70 oranına hangi tarihte ulaşabileceğiz?


MHP GRUBU ADINA ÜMİT YILMAZ (Düzce) – Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; gündemimizdeki Askeralma Yasa Teklifi üzerinde Milliyetçi Hareket Partisi Grubu adına söz almış bulunmaktayım. Genel Kurulu saygıyla selamlıyorum

Malum olduğu üzere parti grubumuzun, kahraman uzman çavuşlarımızın kadro talepleriyle alakalı kanun teklifimiz hâlen Komisyonda beklemektedir. Vatan savunmasında kahramanca mücadele eden uzman er ve erbaşların kadro isteği yerine getirilmelidir. Ayrıca, uzman çavuşların özlük haklarında bir an önce düzenlemeye gidilmeli, hak mahrumiyetleri ortadan kaldırılmalıdır. Sosyal haklardan olan Türk Silahlı Kuvvetleri Sağlık Yönetmeliği’nde yerlerinin belirtilmesi, orduevlerinden faydalanması gibi hakları da verilmelidir. Yeni yapılacak düzenlemede mevcut silahaltında bulunan uzman çavuşlara da astsubaylığa ve subaylığa geçiş imkânı sağlanmaktadır. Bir an önce bu teklifin yeni çıkacak kanunla uyumlu şekilde değerlendirilmesi kahraman uzman çavuşlarımızın hakkıdır.

Kamubiz.com ÖZEL/ANKARA

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.