Cumhurbaşkanı 1 Mayısta 3600 ek gösterge müjdesi verecek mi?

Cumhurbaşkanı 1 Mayısta 3600 ek gösterge müjdesi verecek mi?
Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ek gösterge sözünün 3 yıldır hayata geçirilmemiş olması hayal kırıklığı yaratmaktadır. Talebimiz; kamu çalışanlarının ek göstergelerinin artırılması, ek göstergeden faydalanamayan yardımcı hizmetler sınıfının da ek göstergeden yararlanmasının sağlanmasıdır. Hükümetten, 1 Mayıs’ta ‘ek gösterge’ müjdesi bekliyoruz.

1 Mayıs’ta kamu çalışanlarının taleplerini de sıralayan Türk Eğitim Sen Başkanı Talip Geylan, şunları kaydetti: “Kamu çalışanlarının gözü, kulağı öncelikle ek gösterge oranların artırılmasındadır. Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ek gösterge sözünün 3 yıldır hayata geçirilmemiş olması hayal kırıklığı yaratmaktadır. Talebimiz; kamu çalışanlarının ek göstergelerinin artırılması, ek göstergeden faydalanamayan yardımcı hizmetler sınıfının da ek göstergeden yararlanmasının sağlanmasıdır. Hükümetten, 1 Mayıs’ta  ‘ek gösterge’ müjdesi bekliyoruz.

Geylan açıklamasında 'Bu yıl Ağustos ayında 2022-2023 yıllarını kapsayan toplu sözleşme görüşmeleri yapılacak. Kamu çalışanlarını pazarlayan, masada satan, çalışandan çok işverenin hak ve menfaatlerini gözeten anlayışa son verilmesi kamu çalışanlarının geleceği açısından çok önemlidir. Artık kamu çalışanları kendilerine ölümü gösterip sıtmaya razı eden anlayışa ‘dur’ demeli, yüzde 3’lük zam oranları ile yapılan aldatmacaları elinin tersiyle itmeli, mali ve özlük haklarının geriye götürülmesine izin vermemelidir. Umuyoruz ki 1 Mayıs’ı kutladığımız bugünden sonra kamu çalışanları toplu sözleşme masasında kendilerini akıl ve izanla, ferasetle temsil edecek sendikaları yetkilendirir. Bu toplu sözleşme döneminde, sendikaların taleplerine kulak tıkanmaması, salgının yarattığı ekonomik kayıpların telafi edilmesi, maaşların artan enflasyon karşısında erimemesine yönelik kararlar alınması en büyük temennimizdir.' dedi.

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
3 Yorum