Cumhurbaşkanı açıkladı! 4/C'liler, 4/B'li olacak! Taşeronlar kadrolu işçi olarak çalışacak

Cumhurbaşkanı açıkladı! 4/C'liler, 4/B'li olacak! Taşeronlar kadrolu işçi olarak çalışacak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, taşeron işçi çalışması ve 4/C'li personel ile ilgili açıklama yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün son dakika yaptığı açıklamada 850 bin taşeron işçinin kadroya geçeceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, taşeron işçi çalışması ve 4/C'li personel ile ilgili açıklama yaptı.  Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün son dakika yaptığı açıklamada 850 bin taşeron işçinin kadroya geçeceğini söyledi. 

Binlerce taşeronun beklediği kadroda sona gelindi. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından geçtiğimiz hafta taşerona kadro sorununun bir hafta içinde çözüleceğini açıkladı. Erdoğan'ın bugün taşeron işçilerle ilgili son dakika açıklama yaptı ve 850 bin işçinin kadroya geçeceğini duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan son dakika taşeron işçilerle ilgili bugün AK Parti grup toplantısında açıklama yaptı. 850 bin taşeron işçinin kadroya geçeceğini açıklayan Erdoğan'ın açıklaması şöyle:
Yaklaşık 900 bin çalışanımızı ilgilendiren ve kamuoyunda taşeron olarak bilinen düzenlemeye değinmek istiyorum.

850 BİN KİŞİ İSTİHDAM EDİLECEK: Kamudaki 450 bin ile belediyeler ve il özel idarelerindeki 400 bin işçimiz çalıştıkları yerlerdeki belediye iktisadi teşekküllerinde istihdam edilecekler.

ÇALIŞMA SÜRESİ UZUYOR: 23 bin mevsimlik işçilerin halen en fazla 5 ay 29 gün olan çalışma süreleri de 8 ay 29 güne kadar çıkartılabilecek.

4C'LİLER 4B'Lİ OLUYOR: Kamuda 4C statüsünde çalışan kardeşlerimiz de 4B kadrosuna alınıyor.

MESELEYİ KÖKTEN ÇÖZMÜŞ OLUYORUZ: Böylece kamuoyumuzda uzun zamandır tartışılan bu meseleyi kökten çözmüş oluyoruz.

KOMİSYONLAR, TAŞERONLAR ORTADAN KALKIYOR: Bu arada komisyonlar, taşeronlar ortadan kalkıyor. Belediyelerde de iktisadi teşekküllerinin görevlisi olarak devam ediyor.

DÜN BİNALİ YILDIRIM AÇIKLAMIŞTI Başbakan Binali Yıldırım yaptığı açıklamada taşeron işçiler için 12 madde hazırlandığını söyledi. Konuyla ilgili detaylı bilgi vermeyen Yıldırım dün yaptığı açıklamada bugüne işaret etmişti. Yıllardır devam eden taşeron işçilere kadro sorunu böylece çözülmüş oldu. 

YENİ FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum