Cumhurbaşkanı onayladı! İnfaz koruma memurlarına yeşil pasaport ve adalet tazminatı müjdesi!

Cumhurbaşkanı onayladı! İnfaz koruma memurlarına yeşil pasaport ve adalet tazminatı müjdesi!
İnfaz ve koruma memurlarının uzun süredir merakla bekledikleri yeşil pasaport hakkı verildi. İnfaz koruma memurları artık 3. dereceye düşecekleri için yeşil pasaport hakkını elde etmiş olacaklar. Ayrıca 3. dereceye düşen infaz ve koruma memurlarının adalet tazminat oranlarında da artış sağlanmış olacak.

İNFAZ VE KORUMA MEMURLARINA 3. DERECE KADRO TAHSİS EDİLDİ -

Resmi Gazete'nin 18.03.2022 tarih, 31782 sayısında Cumhurbaşkanın 2022/119 sayılı kararı ile" Bazı kamu kurum ve kuruluşlar ile yükseköğretim kuruluşlarına ait dolu boş kadrolarda ekli listede gösterildiği şekilde değişiklik yapılmasına 2 sayılı Genel Kadro ve Usulü Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 7 nci maddesi gereğince karar verilmiştir.

Bu değişiklik ile birlikte infaz ve koruma memurları 3. Dereceye kadroları düşmesi sağlanmış, yeşil pasaport alma hakkı geldiği gibi adalet tazminat oranlarında da artış sağlanacaktır. Kadro sayısının az olması şuan için sıraya girmesine yol açtığı şuan için en fazla 75 alınırken bu oran 100 puana çıkartılmıştır.

Yeşil Pasaport Hakkı Geldi: Ceza infaz kurumlarında ve Denetimli serbestlik müdürlüklerinde görev yapan infaz ve koruma memurları artık 3. Dereceye düştükleri zaman yeşil pasaport alma hakkına sahip olacaklar. Hususi yeşil pasaportlar, çalıştığınız kurumdaki yöneticinizin talebine ve İçişleri Bakanlığınca belirlenen parametrelere göre 6 aydan 5 yıla kadar verilebilmektedir. İnfaz ve koruma memurları uzun süredir yeşil pasaport taleplerini dile getiriyorlardı.

Yeşil Pasaportun Avantajları Neler: Yeşil pasaport sahipleri 100’den fazla ülkeye vizesiz seyahat edebilir. Bu ülkelerin detaylı listesine ve ne kadar süreyle vizesiz olarak kalabileceğinize buradan ulaşabilirsiniz. Ayrıca yeşil pasaport sahipleri pasaport harcından da muaf tutulmakta ancak pasaport defter bedelini ödemek zorundalardır.
adalet.tv

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum