Danıştay, o valinin soruşturulmasına izin verdi

Danıştay, o valinin soruşturulmasına izin verdi
Uzun süre Türkiye’nin gündemine oturan doğa güzelliği Dipsiz Göl’ün kazı çalışması için yok edilmesinde yeni bir gelişme yaşandı. Kazı izni veren Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek hakkında Danıştay’dan soruşturma izni çıktı.

Sözcü’den İsmail Akduman’ın haberine göre, 12 bin yıllık Dipsiz Göl’de, Trabzon Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün olumlu görüşleri üzerine Gümüşhane Müze Müdürlüğünce 2019 yılında 2 kişiye define araması için izin verildi.    Dipsiz Göl’de, 4 gün sürdürülen kazı çalışmaları, define bulunamayınca sonlandırıldı.    Yol seviyesi ile birleştirilen göl alanı taş ve toprakla dolduruldu. Tepki üzerine de sorumlular hakkında soruşturma açılırken Gümüşhane Valiliği de gölü eski haline getirmek için çalışmalar yaptı. 

DANIŞTAY ONAY VERDİ

Öte yandan İçişleri Bakanlığı savcılığa Vali Taşbilek hakkında soruşturma izni vermedi.    Avukat Mettin Bayyar ve Ankara Barosu Başkanlığı Vekili Avukat Mehtap Aykaç, İçişleri Bakanlığı'nın 02.06.2020 tarihli kararına karşı Danıştay 1'inci Dairesi’ne itiraz etti. Danıştay 1'inci Dairesi, "Dipsiz Gölde mera niteliğindeki alanda define arama ve kazı çalışması yapılmasına göz yummak ve gölün kurumasına, meranın tahribine neden olma" soruşturulması için Tetkik Hâkimi T.K'yı görevlendirdi. 

Hakim görüşünü dinleyen Danıştay 1'inci Dairesi, Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek hakkında İçişleri Bakanlığı'nın soruşturma izni verilmemesine ilişkin kararına yapılan itirazı oybirliği ile kabul etti.  
Yeniçağ

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.