Doktor ve Öğretmenlere seyyanen zam var! Diğer Kamu çalışanları Üvey Evlat mı?

Doktor ve Öğretmenlere seyyanen zam var! Diğer Kamu çalışanları Üvey Evlat mı?
2021 yılında tüm Dünyayı etkisi altına alan Pandemi döneminde hem kurdaki dalgalanmalardan hem de ürün fiyatlarındaki anlık değişimlere varana kadar her şey çalışanlar aleyhine gelişmiştir. Bu durum da ziyadesiyle yaşantımızı, hayatta var olma çabamızı her yönden etkilemektedir.

Bugün Yumurta, yağ, süt vb temel yaşam ürünlerine % 60 ‘ın üzerinde zamlar gelmiş, ev, araba, gıda ve temizlik ürünlerine kadar birçok kalemde gerçekleşen artışlar can yakmaktan öte artık biz çalışanları çözümsüz bırakmıştır. Belki önceki yıllarda da düşünürdük ay sonunu ama bugün düşünmeden de öte temel ihtiyaçlardan kısma noktasına gelinmiştir. Yıllardır enflasyon ve döviz karşısında boyun eğdirilen memur maaşları, artık yaşam sınırlarının altına inmiştir.
 
Maaşları düşük olan GİH, YHS,THS, SHS, 4B li çalışanlara taban aylık zammı ve Seyyanen zam yapılmadığı için yüzdelik zamlar ile maaşları giderek düşerek asgari ücret seviyesine gelmiştir. Son açıklanan Doktor ve Öğretmenlere verilen seyyanen zamları yerinde buluyoruz. Fakat diğer Kamu çalışanları Üvey Evlat mıdır? Bizler de aynı sınavlar ile memur olmadık mı? Bizler aynı üniversiteleri bitirmedik mi? Bizler aynı marketten alışveriş yapmıyor muyuz? Bu kabul edilebilir bir durum değildir.
 
2014 yılında dönemin Başbakanı akademisyen kökenli olması nedeniyle Üniversitelerde görev yapan akademisyene %35 zam yapmış, Üniversite İdari Personelini yok saymıştır. Dönemimiz Sağlık Bakanı Doktor kökenli olması nedeniyle Doktora 2500 TL-5000 TL seyyanen zam demiş, Hemşire ve diğer sağlık çalışanlarını yok saymıştır. İçişleri Bakanı da Polise 3600 Ek gösterge gibi iyileştirmeler talep edip aynı Bakanlıkta görev yapan memurları yok saymaktadır. Her Bakan ülkenin Bakanı olması gerekirken sadece belli meslek gruplarının Bakanıymış gibi davranması ne kadar doğrudur? O zaman bizim de talebimiz, Üniversite Bakanlığı kurulsun,  Üniversite İdari Personelinin temel hakkı olan tayin nakil hakkı, 2014 yılında yok sayılarak verilmeyen yükseköğretim tazminatı ve diğer sorunları bakanlık bünyesinde çözüme kavuşturalım.
 
Yetki verdiğimiz sendika ve konfederasyonların son 10 yılda kamu çalışanlarını düşürdüğü sefalet çok net ortadır. Yine yetki verdiğimiz sendika ve konfederasyonların ulaştığı refah ve şatafat ortadadır. 6. Toplu Sözleşmede sadece Sendika kasalarını Memurlarının Haklarının önüne koyarak Memurları nasıl sefalete sürükledikleri ortadadır. %1 kararıyla gerçekten hak savunucusu Memur Sendikalarını devre dışı bırakma oyunları ortadadır.  Bıçak kemiğe dayanmış, artık mesele ekmek meselesi olmuştur. Giden cebimizden, rızkımızdan gitmektedir. Çocuklarımızın haklarından, geleceğimizden gitmektedir. Enflasyon altında kalan, sıfır zam alan, maaşında icra olan, fakirleşen ve geçinemeyen kamu çalışanlarının, çalışma arkadaşlarımızın kaderi, hakkı bu değildir, olmamalıdır. Buna izin vermeyeceğiz… 

ÜniPerSen

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum