'Ek gösterge düzenlemesi adil değil'

'Ek gösterge düzenlemesi adil değil'
BASK Genel Başkanı Mehmet Alper ÖĞRETİCİ ek gösterge düzenlemesi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Yapılan düzenlemenin adil olmadığını, öğrenim durumuna göre tüm kamu çalışanlarının ek gösterge artışından yararlanması gerektiğini ifade etti. Açıklamaları şöyle;

Emekli maaşları ve ikramiyeleri için önem arz eden ek göstergelerde talebimiz kamudaki hizmet sınıfları açısından var olan adaletsizliğin giderilerek öğrenim durumuna göre tüm kamu çalışanlarının bu düzenlemeden yararlanmasıydı.

Herkese +600 ek gösterge verilmesi kulağa eşitlik gibi gelse de adil değildir. Belirli meslek gruplarının 3000 ek göstergeden 3600 ek göstergeye çıkması olumlu bir katkı yaparken diğer çalışanlara verilen +600 ek gösterge aynı olumlu tabloyu çıkarmıyor.

Yıllardan itibaren oluşan ve her yapılan yeni düzenleme ile kamu çalışanları arasındaki çalışma barışı bozulmuştur. Yapılacak adil bir ek gösterge düzenlemesi ile çalışma barışını sağlamak mümkün iken büro hizmetleri, genel idari hizmetler, teknik hizmetler sınıfları başta olmak üzere belirli meslek gruplarında bu ayrım daha da artmıştır.

Talebimiz açık ve nettir! TBMM'ye getirilecek olan düzenleme bütüncül bir yaklaşım ile tekrar ele alınmalı, öğrenim durumuna göre tüm kamu çalışanları ek gösterge artışından yararlanmalıdır.

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
3 Yorum