Ek gösterge düzenlemesi hizmet sınıfları arasında ayrımcılık yaratacak!

Ek gösterge düzenlemesi hizmet sınıfları arasında ayrımcılık yaratacak!
Hak-Sen Konfederasyonu Genel Başkanı sayın Ayhan Çivi, "EK GÖSTERGE DÜZENLEMESİ," hizmet sınıfları arasında ayrımcılık yaratacaktır, " TÜM MEMURLARA AYNI FAYDAYI SAĞLAMAKTAN UZAKTIR." dedi ve ekledi,

EK GÖSTERGE DÜZENLEMESİ.!

ÇİVİ, DÜZENLEME, HİZMET SINIFLARI ARASINDA AYRIMCILIK YARATACAKTIR...!

Genel Başkan Çivi, "EK GÖSTERGE DÜZENLEMESİ," hizmet sınıfları arasında ayrımcılık yaratacaktır,

Hak-Sen Konfederasyonu Genel Başkanı sayın Ayhan Çivi, "EK GÖSTERGE DÜZENLEMESİ," hizmet sınıfları arasında ayrımcılık yaratacaktır, " TÜM MEMURLARA AYNI FAYDAYI SAĞLAMAKTAN UZAKTIR." dedi ve ekledi,

Kamu hizmetlerinin bütünlüğü açısından bakıldığında yapılacak olan düzenlemenin hizmet sınıfları açısından adil bir uygulama olamayacağı görülmektedir. Bu nedenle, yasama sürecinde söz konusu ayrımcılığın giderilmesi için tüm kamu personeline aynı faydayı sağlayacak şekilde düzenleme yapılmalıdır diyen Çivi, 600, 3000, 3600 unvanlara göre, hizmet sınıflarının faydalanacağı katsayılara göre tablo alttaki gibidir dedi.

Başkan Çivi, Uzun sözün kısası ! 

Ek göstergeler kimlere verilecek kim ne kadar faydalanacaktır.

3600 EK GÖSTERGE KİMLERE VERİLECEK ?

Halen 3000 ek göstergeli olan unvanlardan;
- Teknik Hizmetler Sınıfında yer alan lisans mezunlarına,
- Sağlık Hizmetleri sınıfında yer alan sağlık lisansiyerlerine,
- Din Hizmetleri Sınıfında yer alan lisan mezunlarına,
- Emniyet Hizmetleri Sınıfında yer alanlara,
- Genel İdare Hizmetleri sınıfındaki yönetici pozisyonunda olanlara,
- Avukatlara

3000 EK GÖSTERGE KİMLERE VERİLECEK ?

Genel İdare Hizmetleri Sınıfındaki 2200 ek göstergeli Müdürlere 3000 ek gösterge verilecek.

+600 EK GÖSTERGE KİMLERE VERİLECEK  ?

Ek göstergesi 3000’nin altında olan  kamu personelinin ek göstergeleri 600 artırılacak ve  ek göstergesi bulunmayan Yardımcı Hizmetler Sınıfındaki personeline 600  ek gösterge verilecek.

DÜZENLEME, HİZMET SINIFLARI ARASINDA AYRIMCILIK YARATACAKTIR.

25 yıl hizmet üzerinden emekli olacak kamu görevlisi için güncel katsayılara göre;
-  Ek göstergesi 3600’ün altında kalanlar  için +600 ek gösterge,  emekli aylığında 110 TL, emekli ikramiyesinde 3.530 TL net artış sağlayacaktır.
- Ek göstergesi 3600’ün altında kalanlar için +800 ek gösterge,  emekli aylığında 147 TL,  emekli ikramiyesinde +4.710 TL  net artış sağlayacaktır.
- Ek göstergesi 3000’den 3600’e yükselecekler için emekli aylığında 1.157 TL, emekli ikramiyesinde  37.083 TL artış olacaktır.

Kamu hizmetlerinin bütünlüğü açısından bakıldığında yapılacak olan düzenlemenin hizmet sınıfları açısından adil bir uygulama olamayacağı görülmektedir. Bu nedenle, yasama sürecinde söz konusu ayrımcılığın giderilmesi için tüm kamu personeline aynı faydayı sağlayacak şekilde düzenleme yapılmalıdır.

"GENEL BAŞKAN ÇİVİ, OLMAZSA OLMAZI TEKRARLAYARAK"

SÖZLEŞMELİ PERSONELİN MAĞDURİYETİNİN GİDERİLMESİ İÇİN KADRO ŞART OLMUŞTUR.

Kadrolu kamu personeliyle  aynı eğitim durumuna göre benzer hizmetleri veren sözleşmeli personelin kadroya alınması suretiyle ek gösterge düzenlemesi kapsamına dahil edilerek hak kayıplarının önüne geçilmelidir dedi.

Hak-Sen

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
6 Yorum