Ek gösterge sistemi yeni mağduriyetlere yol açmamalıdır

Ek gösterge sistemi yeni mağduriyetlere yol açmamalıdır
Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı, Bursa, Balıkesir, Çanakkale, Tekirdağ, İstanbul 5 ve İstanbul 1 No’lu şubelerin düzenlediği toplantılara katıldı. Üyelerle bir araya gelen Çakırcı, 3600 ek göstergeye ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bazı sorunların çözümünde sona yaklaşılmaktadır

Kamuda kronikleşen birçok sorunu kararlılıkla sürdürdükleri mücadeleleriyle çözdüklerini ifade eden Çakırcı, “Çalışma hayatında artık kronikleşmiş ve çözüme kavuşacağına dair umutların olmadığı birçok sorunu azim ve kararlılıkla sürdürdüğümüz mücadele ile çözüme kavuşturduk. Sözleşmeliler ve 3600 ek gösterge gibi, kamu görevlilerinin yıllardır çözüm bulunmasını istedikleri ve bekledikleri önemli sorunları toplu sözleşme masasına taşıdık. Bugün geldiğimiz aşamada ise çözüm bekleyen sorunlar artık çözüm noktasına oldukça yaklaşmıştır. Bütün bunların temelinde örgütlü gücümüz, kararlı mücadelemiz var. Türkiye’nin en genel yetkili sendikası olarak, çalışma hayatındaki güçlüklerin aşılması, çalışma şartlarının iyileştirilmesi, sorunların çözümü için var gücümüzle çalışıyoruz. 15 Mayıs’a kadar üye çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz” dedi.

Ek gösterge sistemi yeni mağduriyetlere yol açmamalıdır

Ek gösterge komisyonunun 10 Mayıs’ta gerçekleştireceği üçüncü toplantıya dikkat çeken Çakırcı, “Ek göstergelere ilişkin düzenleme genel idare hizmetleri, ek göstergesiz memurlar, teknik hizmetler sınıfı dâhil bütün kamu görevlilerini kapsayacak şekilde yapılmalıdır. Komisyon toplantılarında emekli aylığı ile ikramiyelerin artırılması gerektiğini ifade ettik. Ek gösterge sisteminin yeni mağduriyetlere yol açmaması için çaba harcıyoruz” şeklinde konuştu.

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
3 Yorum