Ek göstergesi olmayan YHS Personelinin 2021 emeklilik hakları ne kadar?

Ek göstergesi olmayan YHS Personelinin 2021 emeklilik hakları ne kadar?
Yardımcı Hizmetler Sınıfı kapsamındaki memurların emekli ikramiyesi 2021 emekli maaşı ne kadar? İşte ek göstergesi olmayan yhs personeli 2021 yılı emeklilik hakları...

EK GÖSTERGE ALMAYAN MEMURLARIN EMEKLİLİK HAKLARI NASIL?

Devlet memurlarının bazıları her derecede ve bazıları da ilk dört derecede ek göstergeden yararlanabilirken, bazıları ise hiçbir şekilde ek göstergeden yararlanamıyor.

Emekli olunca alınan emekli maaşı ve emekli ikramiyesi miktarını önemli ölçüde etkileyen bir unsur olması nedeniyle, ek göstergeyi hiç almayan memurların emeklilik hakları diğer memurlara göre daha düşük seviyelerde olmaktadır.

Ek gösterge almayan memurlar

Devlet memurlarından sadece Yardımcı Hizmetler Sınıfı kapsamında görev yapanlar hiçbir derecede ek gösterge alamamaktadır.

Yardımcı Hizmetler Sınıfı kapsamındaki Devlet memurlar; unvanları, eğitim durumları ve dereceleri her ne olursa olsun ek göstergeden yararlanamıyorlar. Bu hizmet sınıfında (YHS); Aşçı, Bahçıvan, Bakıcı Anne, Bekçi-Bakıcı, Berber, Çocuk Bakıcısı, Dağıtıcı, Garson, Gassal, Hademe, Hastabakıcı, Hayvan Bakıcısı, Hizmetli, İtfaiyeci, Kaloriferci, Laborant Yardımcısı, Matbaacı, Otopsi Teknisyen Yardımcısı, Rasatcı Yardımcısı, Sağlık Teknisyen Yardımcısı, Teknisyen Yardımcısı ve Terzi gibi kadro unvanlı Devlet memurları yer almaktadır.

YHS personeli emekliye ayrıldığında, her unvan için emekli aylığının ve ikramiyesinin miktarı aynı olurken, sadece hizmet yılı ve emekli keseneğine esas aylık derece/kademeden kaynaklı maaş ve ikramiye farklılığı olabilmektedir.

Bu çerçevede, yükseköğrenim veya lise (ve lise dengi okul) mezunu olup ek göstergeden yararlanmayan ve hizmet süresi 25-40 yıl aralığında olan Devlet memurlarından; emekliye ayrılmış olanların 2021 yılı ilk yarısındaki emekli maaş bilgileri ile 15 Haziran 2021 tarihinden önce emekliye ayrılacak olanların 2021 yılının ilk yarısında alacakları emekli maaşı ve emekli ikramiyesi bilgileri konusunda hazırladığımız Tabloya aşağıda yer verilmiştir.

Ek göstergesi olmayanların emeklilik hakları (2021 yılının ilk yarısında)

Tablo, 15 Ekim 2008’den önce Emekli Sandığı Kanununa tabi bir göreve başlamış olan Devlet memuru emeklilerine yönelik hazırlanmıştır.

*Tabloda hizmet süreleri itibariyle personelin ulaşabileceği derece ve kademeler tahmini olarak alındığından, hizmet yıllarına karşılık gösterilen derece ve kademelerde farklılıklar görülebilir.

**Emekli aylığı hesabına, emekli aylığının %4’ü oranındaki ek ödemeler dahil edilmiştir.

memurunyeri.com

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
26 Yorum