Ek göstergeyi gören yok!

Ek göstergeyi gören yok!
3600 ek gösterge ile ilgili belirsizlik sürüyor. Bakanlık son toplantıyı sürekli ötelerken, kamu görevlileri umutlarını yitiriyor.

Milyonlarca memur ve memur emeklisi 3600 ek gösterge müzakerelerinden çıkacak müjdeyi beklerken yaşanan son gelişmeler endişelere neden oldu. Mayıs ayında son toplantının yapılıp düzenlemenin Meclis’e gelmesi beklenirken, toplantının Çalışma Bakanlığı tarafından ertelenmesi süreçteki bilinmezliği artırdı. Müzakerelerde memur tarafını temsil eden Memur-Sen Konfederasyonu, ardı ardına Bakanlığa “teklifinizi görelim” çağrıları yaparken, hazırlanan taslak memur tarafından önce Külliye’de görüşüldü. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, hazırlanan taslağı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a aktardı. Oktay da taslak ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunum yaptı.

MEMURLAR ENDİŞELİ
Memurları ilgilendiren konu ile ilgili hazırlanan taslağın memurlara sunulmaması ise tepki gördü. Masada memurları temsil eden Memur-Sen, düzenlemenin tek taraflı yürütüldüğü eleştirisinde bulundu. Taslak detaylarının kendilerinin olmadığı bir toplantıda gündeme getirilmesine tepki gösteren memurlar, müzakerelerden adil bir düzenleme çıkmayacağı endişesini taşımaya başladı.

MEMUR-SEN’İN OLMADIĞI ÇALIŞMA TEK TARAFLI OLUR
Hazırlanan taslak ile ilgili kendilerine bilgi verilmemesini eleştiren Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Biz Bakanlığa yaptığımız bilgilendirme çerçevesinde bir teklif bekleme aşamasındayız. Bakanlık teklifini bize sunduğu zaman bu bir komisyon çalışması olur. Aksi takdirde bu Memur-Sen ile yapılmış bir çalışma olmaz sadece Çalışma Bakanlığı’nın yaptığı bir çalışma olur” ifadelerini kullandı.

Ahmet Sesli/milligazete

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.