El insaf denir bu teklife! Çekin elinizi memurun cebinden!

El insaf denir bu teklife! Çekin elinizi memurun cebinden!
Memur Sen Genel Merkezinin düzenlemiş olduğu 10.Yılında Toplu Sözleşme Kongresinde konuşan Genel Başkan Ali Yalçın “Sendikalı olmayı teşvik etmeyen, yetkili sendika üyesi olmayı da önemsizleştiren bu sendikal düzen değişmeli, dayanışma aidatı mutlaka kanuna girmelidir” dedi.

Şimdi kendisine şu soruları yöneltiyorum:

Acaba memurları sendikalı olmaya sendikal rekabetin olduğu bir ortam teşvik etmez mi?

Bu çerçevede memurların istediği sendikaya üye olmasını sendikal mobing ile engelleyen bazı kurum yöneticilerinin bu keyfi tutumuna dur diyecek olan e-devlet üzerinden sendikalı olma hakkının memura verilmesi hususunda ne düşünüyorsunuz?

Niçin bu konuda hiç bir açıklama yapmıyorsunuz?

Sayın Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın bundan bir yıl önce işçilerde olduğu gibi memurlara da e-devlet üzerinden sendika üyesi olma imkanı sağlayacak bir düzenleme üzerinde çalışıyoruz demesine rağmen bu konuda bir gelişme olmadığı ortada iken dile getirilen bu çalışmanın bir an önce hayata geçirilmesi için yetkili konfederasyon olarak niçin hiç bir girişimde bulunmadınız ve halen de bulunmuyorsunuz?

Acaba mevcut durumun lehinize mi olduğunu düşünüyorsunuz?

Tüm bunlar ayan beyanken sendikalı olmayı hızlandıracak, sendika tercihinde demokratik bir ortam doğuracak bu adımı desteklemeyeceksiniz, daha sonrada sendika yasasının sendikalı olmayı teşvik etmediğinden yakınacaksınız. Bu tavrınız size hiç inandırıcı ve samimi geliyor mu?

Ayrıca 10 yıldır yetkili konfederasyon olarak katıldığınız hangi toplu sözleşme masasında enflasyonun üzerinde zam aldınız da size üye olmayan memurlardan toplu sözleşmede onları layıkı ile temsil etmiş gibi dayanışma aidatı istiyorsunuz?

Sizin dayanışma aidatı isteğinizi duyan sanki toplu sözleşme masasında enflasyonun üstünde zam alarak memurun refahtan payını almasına katkı sunduğunuzu zannedecektir? Siz bu talebinizin adilane olduğuna gerçekten inanıyor musunuz?

Şimdi size söyleyeyim dile getirdiğiniz
“Sendikalı olmayı teşvik etmeyen, yetkili sendika üyesi olmayı da önemsizleştiren bu sendikal düzen değişmeli, dayanışma aidatı mutlaka kanuna girmelidir”
ifadeniz milyonların üzerinde üyeye sahip bir konfederasyon olarak toplu sözleşmede hiç bir şey elde edememenizin günahını sendika yasasının yetersizliğine bağlayarak kendi acziyetinizi ve iş bilmezliğinizin üzerini örtmeye çalışmaktan başka bir şey değildir.

Bu adaletsiz talebiniz tıpkı uygulamaya koymaya çalıştığınız ancak yürütmesini Danıştay’ın durdurduğu sendika barajı isteğinizin kopyası olduğunu hatırlatarak sizleri adaletli davranmaya davet ediyoruz.

MUSTAFA GÜÇLÜ
ANADOLU SEN GENEL BAŞKANI 

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum