Emekli-memur Ocak zammı için 4 hesap birden! İşte meslek meslek maaş tablosu

Emekli-memur Ocak zammı için 4 hesap birden! İşte meslek meslek maaş tablosu
Emekli ve memur Ocak zammı, Kasım-Aralık enfasyon rakamları sonrası belli olacak. Öte yandan emekli ve memur maaşları artışlarını sağlayacak 2023 Ocak zammı için ipucu verecek yeni veri geldi. Merkez Bankası Kasım ayı enflasyon beklenti anketi sonuçlarını paylaştı. Enflasyon farkı ile emekli zammı ve memur zammı ne kadar olacak? İşte en düşük ve en yüksek zam oranı beklentileriyle yeni emekli maaşı ve memur maaşları hesaplama tabloları.

Emekli ve memur maaşları Ocak zammı ile artacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı öncülüğünde maaş zamlarına ek olarak sosyal refah düzenlemeleri üzerinde yoğunlaşıldı. Başkan Recep Tayyip Erdoğan, asgari ücret, emekli ve maaşları başta olmak üzere ilgili Bakanlıklara 'Alım gücünü iyileştirin' talimatını verdi.
BAŞKAN ERDOĞAN OCAK ZAMMI İÇİN DOĞRUDAN TALİMATI VERDİ

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, küresel enflasyonun etkilerinin ülkemizde de özellikle 'Alım gücü' üzerinde yarattığı tahribatının giderilmesi için doğrudan talimat verdi.

ENFLASYON RAKAMLARININ ALTINDA ZAM ORANI OLMAYACAK

KAMUBİZ.COM İnstagram KANALI İÇİN TIKLAYINIZ 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Aralık ayında yapılacak Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantıları öncesi anket çalışması başlatarak beklentileri hesaplamaya başladı.

Sabahtan Mete DİRİCE'nin haberi...

Asgari ücretin yanında emekli ve memur maaşları için enflasyonun üzerinde refah payı artışları masada bulunuyor.

EKİM 2022 ENFLASYON ORANI BELLİ OLDU

Emekli ve memur maaşları başta olmak üzere birçok kalemde belirleyici olacak Ekim ayı enflasyon rakamları belli oldu. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) enflasyon rakamlarını açıkladı. Buna göre enflasyon oranı Ekim ayında aylık bazda yüzde 3,54, yıllık bazda ise yüzde 85,51 olarak gerçekleşti.

Emekli-memur Ocak zammı için 4 hesap birden! Merkez Bankası yeni rakamları açıkladı: 2023 emekli maaşı ve memur maaşları hesaplama tabloları netleşti
EMEKLİ VE MEMUR 4 AYLIK ZAM ORANI KESİNLEŞTİ

Ekim ayı enflasyon rakamları sonrası 4 aylık emekli ve memur zam oranı netleşti. Hesaplarımıza göre; 4 aylık SSK ve Bağ-Kur emekli zammı yüzde 10,84, enflasyon farkı dahil 4 aylık memur zammı 11,84 oldu.

6 AYLIK EMEKLİ ZAMMI İÇİN 2 ENFLASYON VERİSİ KALDI

SSK ve Bağ-Kur emekli zammı Kasım, Aralık ayı enflasyon oranı açıklaması sonrası kesinlik kazanacak. Emekli maaşları her yıl 2 defa 6 aylık enflasyon oranı kadar zam alıyor.

MEMURLAR ENFLASYON FARKI VE TOPLU SÖZLEŞME ZAMMI ALIYOR

Memur ve memur emeklisi ise enflasyon farkı ve toplu sözleşme zammı toplamı kadar yılda 2 kez zam alıyor. Enflasyon farkı, bir önceki dönemde verilen toplu sözleşme zammı üzerinde 6 aylık enflasyon kadar oluyor.

EMEKLİ VE MEMUR OCAK ZAMMI İÇİN İPUÇLARI GÜÇLENDİ

Emekli ve memur zammı için enflasyon rakamları doğrudan belirleyici olacak. Bu nedenle kurumların enflasyon beklentileri dikkatle takip ediliyor.

KASIM AYI PİYASA KATILIMCILARI ANKETİ SONUCU YÜZDE 68,06

Merkez Bankası (TCMB) reel ve finansal sektör temsilcileri ile profesyonellerden oluşan 41 katılımcıyla gerçekleştirdiği kasım ayına ilişkin "Piyasa Katılımcıları Anketi"ni yayımladı. Buna göre enflasyon beklentisi yüzde 68,06 oldu.

MERKEZ BANKASI BEKLENTİSİ YÜZDE 65,2

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu Enflasyon Raporu 2022-IV sunumunda enflasyon beklentisini yüzde 65,2 olarak açıkladı.

3 ENFLASYON BEKLENTİSİNİN ORTALAMASI YÜZDE 68,80 OLDU

Kasım ayı Piyasa Katılımcıları Anketi, Merkez Bankası beklentisi ve AA Finans'ın ekonomistleri enflasyon beklentisi olmak üzere 3 önemli verinin ortalaması ise yüzde 68,80 oldu.


TABLO 1 - EMEKLİ VE MEMUR OCAK ZAMMI TABLOSU

TABLO 2 - EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞI NE KADAR OLACAK

TABLO 3 - SSK VE BAĞ-KUR TABAN AYLIKLARI NE KADAR OLACAK?

TABLO 4 - OCAK ZAMMI HESABI İLE MEMUR MAAŞLARI

TABLO 5 - OCAK ZAMMI HESABI İLE MEMUR EMEKLİSİ MAAŞLARI TABLOSU

Ocak ayında memur emeklisi ve memur maaşları için belirlenecek zam oranı aynı zamanda sosyal yardımları ve kıdem tazminatı tavanını da yükseltecek.


sabah

WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.