En Düşük İşçi Maaşı Bekar, Çocuksuz 8 Bin 216 Lira Oldu!

En Düşük İşçi Maaşı Bekar, Çocuksuz 8 Bin 216 Lira Oldu!
MANİSA'nın Şehzadeler Belediyesi ile Hizmet İş Sendikası arasında belediye çalışanı 578 personeli ilgilendiren toplu sözleşme görüşmelerinin sonuçlandı. sözleşmenin detaylarıyla ilgili bilgi veren Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik "İlave sosyal haklar hariç olmak kaydıyla, yemek, yakacak ve ikramiye ile birlikte Temmuz ayında Şehzadeler Belediyesi'nde çalışan bekar, çocuksuz en düşük maaş alan personelimiz net 8 bin 216 TL alacak" dedi.

Şehzadeler Belediyesi ile Hizmet İş Sendikası arasında bir süredir devam eden belediye çalışanı 578 personeli ilgilendiren toplu sözleşme görüşmeleri neticelendirildi. Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, görüşmelerde mutlu sona ulaşılmasının ardından Hizmet İş Sendikası Manisa Şube Başkanı Rahmi Okan Polat, Şehzadeler Mühendislik AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Nedim Diyemli, belediye başkan yardımcıları ve sendika temsilcileriyle birlikte kameraların karşısına geçerek elde edilen kazanılmaları duyurdu.

'ELDE ETTİĞİMİZ TÜM BAŞARILARIN ALTINDA MESAİ ARKADAŞLARIMIZ İMZA SAHİBİDİR'
Başkan Çelik, Şehzadeler Belediyesi'nde bugüne kadar tüm proje ve başarılı çalışmaları mesai arkadaşlarıyla hayata geçirdiklerine dikkat çekip, belediyeciliğin kamudaki en zor görevlerden biri olduğunu söyledi.  Başkan Çelik, "En basitinden geçtiğimiz yıllarda bir pandemi süreci yaşadık. Hafta sonlarında iki haftayı bulan sokağa çıkma kısıtlamaları oldu. Birçok çalışan evlerinde aileleri ile vakit geçirirken Şehzadeler Belediyemizin personeli sahada oldu. Bayram olur temizlik personellerimiz, zabıtalarımız, ilgili birimlerimiz bayram yapamaz çalışırlar. Pazar kurulur herkes evine çekildiğinde gece saat birlere ikilere kadar arkadaşlarımız pazarların temizliğini yapar ertesi güne hazır eder. Afet olur gece gündüz demeden belediyemizin çalışanları yollara düşerler. Şu son birkaç ay içerisinde 5 orman yangınının kontrol altına alınmasında ekiplerimiz 'of 'bile demeden görev aldır, günlerce uykusuz destek verdi. Özetle elde ettiğimiz tüm başarıların altında mesai arkadaşlarımız imza sahibidir" dedi.

'EN DÜŞÜK MAAŞ ALAN PERSONELİMİZ NET 8 BİN 216 TL ALACAK'
Toplu sözleşme görüşmeleri neticesinde elde edilen kazanımlar hakkında ilgi vererek sözlerini sürdüren Başkan Çelik, "Koku ve temizlik primi, direksiyon primi, bayram ikramiyeleri, sorumluluk yardımı, çocuk ve eğitim yardımı gibi ilave sosyal haklar hariç olmak kaydıyla; yemek, yakacak ve ikramiye ile birlikte temmuz ayında Şehzadeler Belediyesi'nde çalışan bekar, çocuksuz en düşük maaş alan personelimiz net 8 bin 216 TL alacak. Bütün sosyal yardımlarda çok ciddi iyileştirmeler yaptık. Bütün arkadaşlarımızı enflasyona ezdirmemiş olmanın iç huzurunu ve mutluluğunu yaşıyorum" dedi.

'6 AYDA BİR ENFLASYON FARKI OTOMATİK YATACAK'
Sözleşmenin tüm çalışanlara hayırlı olmasını dileyen Başkan Çelik "Sözleşmemiz iki yıllık. Bundan sonraki her 6 ayda bir enflasyon ne belirlendiyse enflasyon farkı maaşlarına otomatik olarak yansıtılacak. Dolayısıyla da çalışanlar enflasyona ezdirilmemiş olacak" diye konuştu.
Hizmet İş Sendikası Manisa Şube Başkanı Rahmi Okan Polat da Başkan Çelik'e teşekkür edip, "Arkadaşlarımız adına şükranlarımı sunuyorum.  Belediye çalışanlarımızı ihya ettiniz. Bütün arkadaşlarımız zam oranlarından gayet memnunlar" dedi. Konuşmaların ardandan toplu sözleşmeye imzalar atıldı.

DHA

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
2 Yorum