En düşük memur maaşı Maliye Bakanına soruldu

En düşük memur maaşı Maliye Bakanına soruldu
En düşük memur maaşı kaç liradır? En yüksek memur maaşı kaç liradır? En düşük ve en yüksek memur maaşı miktarına ilişkin Meclise sunulan önerge şöyle:

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIGINA  

Aşağıdaki sorularımın Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati tarafından  Anayasanın 98 ve Meclis İçtüzüğünün 96 ve 99'uncu maddeleri uyarınca yazılı  olarak cevaplandırılmasını arz ederim. 20.04.2022  Gamze Akkuş İlgezdi/ İstanbul Milletvekili

2022 yılında kamu görevlilerinin mali ve sosyal haklarında yapılan artışlar,  Kamu Görevlilerinin Geneline ve Hizmet Kollarına Yönelik Mali ve Sosyal Haklara  İlişkin 2022 ve 2023 Yıllarını Kapsayan 6. Dönem Toplu Sözleşme ile  belirlenmiştir. Ocak ayından geçerli olmak üzere kamu görevlileri ile memur  emeklilerinin tamamının aylık ve ücretlerinde yüzde 5 artış öngörülmüştür.  

Ayrıca Devletin resmi haber ajansı olan Anadolu Ajansı'nın müjde olarak  duyurduğu habere göre ise; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yüzde 2,5  ilave artış yapılmasını istemişti.  
2021 yılı ikinci altı aylık döneminde enflasyon yüzde 25,47 gerçekleşirken,  kamu görevlileri ile memur emeklilerinin aylık ve ücretlerinde enflasyondan  kaynaklı artış ve ilave zam ile birlikte 2022 yılı ocak ayından geçerli olmak üzere  toplamda yüzde 30,95 iyileştirme yapılması öngörülmüştür. Aynı dönemde SSK  ve Bağ-Kur emekli aylıklarında ise yüzde 25,47 artış sağlanacaktı.  

Bu çerçevede yine devletin resmi kurumu olan AA'nın haberine göre; aile  yardımı ödeneği dahil en düşük memur maaşı 4881 liradan 6429 liraya, en düşük  memur emekli aylığı 3276 liradan 4289 liraya yükseltildiği ifade edilmiştir.  

Bu bilgilere ilişkin olarak;  
1- En düşük memur maaşı kaç liradır?  
2- En yüksek memur maaşı kaç liradır? 

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
2 Yorum