Enflasyon karşısında memur maaşları eridi

Enflasyon karşısında memur maaşları eridi
ÖĞDER Genel Başkanı Hamdi Sürücü, enflasyonun durmak bilmeyen bir hızla ilerlediğinin altını çizdi.

Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞDER) Şube Başkanları Toplantısı, geniş bir katılımla Ankara’da gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan ÖĞDER Genel Başkanı Hamdi Sürücü, eğitimcilerin yaşadığı sıkıntılar başta olmak üzere artan enflasyonla alım gücünde yaşanan düşüşe dikkat çekti.

ENFLASYON MİKTARININ EKLENMESİ GEREKİYOR
Ülkenin en önemli meselesinin hayat pahalılığı olduğunu vurgulayan Sürücü, enflasyonun durmak bilmeyen bir hızla ilerlediğinin altını çizdi. Sürücü, “Enflasyon karşısında maaşlar erimiş durumda. 5 ay önce o günkü şartlarda yapılan yüzde 50’lik artışlar bir mana ifade ediyordu. Ama 5-6 bu yüzdelik artışların da bir manası kalmadı. Verilen paranın da bir değeri kalmadı. Eriyen maaşların Temmuz ayında yapılacak maaş zamlarıyla tamamlanması gerekir. Çalışanları enflasyona ezdirmemek için kaybolan enflasyon kadar maaş zammı yapıldıktan sonra üstüne mutlaka refah payının eklenmesi gerekir. En az yüzde 3 refah payının eklenmesi gerekir. Hatta gelecek enflasyon miktarının eklenmesi gerekir. Yani biz 6 ay zarar ettikten sonra geçmiş 6 ayımızın karşılanmasını değil, gelecek 6 ayımızın da zarar etmememiz için hesap yapılmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

“BU HAKKANİYETE UYGUN DEĞİLDİR”
Öğretmenlere mutlaka maaş konusunda destek çıkılması gerektiğini dile getiren Sürücü, “Ek ders karşılığında çalışan 90 binin üzerinde öğretmenimiz var. Kadrosu olmayan, ek ders karşılığında çalışan insanlar bunlar. O zaman ek ders karşılığında çalışan bu insanların asgari ücret yarısı kadar maaşla çalıştıklarını, asgari ücretin yarısı kadar bir ücretle çalıştıklarını bilmek gerekir. Ve bu insanların ek ders karşılığında ücretlerinin en az Türkiye’nin açıkladığı açlık sınırı kadar olması gerekir. Bunun hesaplanması lazım, yani kadrolu öğretmenlerin maaşını aldıktan sonra fazladan aldıkları ilk kez ücretiyle maaşı olmadan sadece ek ders karşılığında çalışan öğretmenin ek ders ücreti aynı olmamalıdır. Bu hakkaniyete uygun değildir” açıklamasında bulundu.

milligazete

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum