Enflasyon yükselirken maaşlar eriyor!

Enflasyon yükselirken maaşlar eriyor!
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Eylül ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Buna göre enflasyon Eylül ayında %3.08 arttı. TÜİK’in açıkladığı enflasyon rakamlarıyla ilgili değerlendirme yapan Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın, “enflasyon artıyor, maaşlar eriyor; memur ve memur emeklileri fiyat artışlarına yetişemiyor!” İfadelerini kullandı.

Ağustos ayında yıllık enflasyonun %80.21 olarak açıklandığını belirten Taşkın, Eylül ayındaki %3.08’lik artışla yıllık enflasyonun %83.45 olduğuna dikkat çekerek, vatandaşın gerçek enflasyonunun daha yüksek olduğunu, özellikle memur ve memur emeklilerinin her ay gelirinde daha fazla azalma olduğuna vurgu yaparak, vatandaş açısından ekonomik bulguların iyi olmadığını söyleyerek şunları ifade etti:

KAMUBİZ.COM İnstagram KANALI İÇİN TIKLAYINIZ

“Maalesef enflasyon durdurulamıyor. Etkili önlem alınması gerekiyor. Memur ve memur emeklileri yükselen enflasyon karşısında perişan, her geçen gün yoksullaşıyor. Fiyatlar artarken maaşlar geriliyor, refah düşüyor, satın alma gücünün azalmasına paralel olarak  yaşam koşulları daha da ağırlaşıyor. Bu durumda insanca yaşayabilmek mümkün değil. TÜİK’in her ay açıkladığı enflasyon rakamları da inandırıcı olmadığı gibi maaş zamlarının kayıplarına neden olduğu içinde büyük bir öfkeye ve kızgınlığa neden oluyor. 

Ağustos ayında 1.25 olan enflasyon Eylül ayında %3.08’e çıktı. Yıllık enflasyon artışının %83.45 olduğu açıklandı. Tabii ki bu rakamlara inanmamız mümkün değil. Çarşıya pazara çıktığımız zaman gerçek enflasyonu yaşayan bizleriz. Vatandaşın en temel ihtiyacı olan elektrik aylık %20, doğalgaz aylık %20.78 artmışken, üniversite eğitimi aylık %22.70’lik orana çıkmışken memur ve memur emeklisi çocuklarını nasıl okutsun, nasıl geçinsin? Memurlar %20-27 oranında vergi oranına girmeleri nedeniyle maaş kaybı yaşıyor. Bu nedenlerle şunu bir kez daha tekrarlıyoruz: Memur ve memur emeklilerinin Anayasal hakkı olan insanca yaşama şartlarını devlet sağlamak zorundadır. Bunun için; yoksulluk sınırı üstünde maaş, vergi matrahının yükseltilerek vergi oranının %15’te sabitlenmesi, az kazanandan az, çok kazanandan çok vergi alınarak adil bir ücretlendirme ve vergilendirme sistemine geçilmesini, ayrıca maaşların acilen revize edilmesini istiyoruz.” 

WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.