Erdoğan ile görüşen yetkili tarih verdi: Ek zam ve 3600 ek gösterge...

Erdoğan ile görüşen yetkili tarih verdi: Ek zam ve 3600 ek gösterge...
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan ile görüşen Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın konuk olduğu canlı yayında dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile görüşen Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın önemli açıklamalarda bulundu. 20 dakika süren görüşme sonrası Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın Haber Global canlı yayınında görüşmenin detaylarına dair açıklamalarda bulundu.

“MEMUR İLE İŞÇİ BORDROSU AYNI DEĞİL”
“2022 yılı için yansıyacak simülasyonu dikkate alarak, enflasyon farkını düşünerek aylık olarak yansıyacak en düşük rakam, 38 TL fark ediyor." diyen Memur-Sen Başkanı,İşçi de 420 TL fark ediyor. Bazı durumlarda durum farklı. Sözleşmeli bir mühendiste 307 TL fark ediyor. 9 yıllık öğretmende 59 TL yansıyacak. Memur bordosu işçi bordosuyla aynı değil. Gelir muafiyeti konusunu da önemli bir adım olarak kabul etti.” ifadelerini kullandı.

“MEMURA EK ZAM KAÇINILMAZ”
Ek zam için görüştüklerini söyleyen Yalçın, “Memura ek zam konusu kaçınılmazdır. Bir iyileştirme yapılması temel beklentimizdir. Sayın Bakan ile bir araya gelerek bu rakamları bir örtüştürmemiz gerekiyor. Nedir, ne değildir anlamamız için. Memurların beklentisini kamuoyu ile paylaşmıştık. Aralık 2021 enflasyonu netleştikten sonra konuşacağız demiştik, şimdi zamanıdır.” şeklinde konuştu.

milligazete

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
7 Yorum