Genel Başkan Yusuf Yazgan, SGK çalışanlarının taleplerini açıkladı

Genel Başkan Yusuf Yazgan, SGK çalışanlarının taleplerini açıkladı
EYT düzenlemesinin kesinlik kazanması ile birlikte vatandaşların SGK önünde oluşturduğu uzun kuyruklar dikkat çekmişti. Düzenleme ile birlikte yaklaşık 2 milyon 250 bin kişinin emekli olması bekleniyor. 3600 ek gösterge ile birlikte bu sene emekli olacak sayısının daha da artması beklenirken SGK’da çalışanların ise iş yükü daha da artacak. SGK çalışanları, bu iş yüküne dikkat çekerek, düzenleme taleplerini dile getirdiler.

Milyonlarca vatandaş, EYT ve 3600 ile birlikte emeklilik işin başvurmayı bekliyor. EYT’nin gündeme gelmesi ile birlikte SGK önlerinde oluşan kuyruklar da sık sık gündeme gelirken, SGK çalışanları iş yoğunluklarına dikkat çekerek, kendilerine ilişkin olarak düzenleme taleplerini dile getirmeye başladı. Çalışanlar, sadece EYT kapsamında 2 milyon 250 bin kişiye emekli aylığı bağlanacağına dikkat çekerek, var olan iş yüküne ek olarak oluşacak yüke karşı düzenlemenin gerekli olduğuna dikkat çekildi.

EK DÜZENLEMELER İLE MOTİVASYON ARTIRILMASI ÖNEMLİ

KAMUBİZ.COM İnstagram KANALI İÇİN TIKLAYINIZ
SGK çalışanlarının dikkat çektiği iş yoğunluğuna ilişkin olarak ileriki süreçlerde mesai saatlerinin çok üzerinde çalışacaklarının aşikâr olduğuna dikkat çekilirken, çalışanların ek destekler ile çalışma motivasyonlarının artırılmasının önemli olduğunu belirttiler.

“ÇALIŞANLARA ‘SUS PAYI’ DEĞİL, ALIN TERİ VE EMEĞİN KARŞILIĞI VERİLMELİ”
SGK çalışanları ile ilgili açıklamalarda bulunan Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, kurumların tarihinin en büyük yoğunluğunun yaşandığına dikkat çekerek, çalışanların bedenen ve zihnen yıprandığını belirterek, “10 Ocak 2023 günü Resmî Gazete’de yayımlanan kararname ile SGK personeline 50 saate kadar, Merkezi Yönetim Bütçesi’nde belirlenen fazla mesai saat ücretinin 5 katı esas alınarak ödeme yapılması resmileştirilmiştir. Sosyal Güvenlik Kurumu’nda Büro Memur-Sen olarak ‘sus payı’ niteliğinde gösterilmeye çalışılan bu durumu yetersiz buluyor; alın terimizin ve emeğimizin karşılığını istiyoruz” dedi.

“MAĞDURİYETLER ORTADAN KALDIRILMALI”
SGK çalışanları adına taleplerini sıralayan Yazgan, oluşan yoğunluğa karşın çalışanların motivasyon kayıplarının önüne geçilmesi için, “Sosyal Güvenlik Tazminatı’nın verilmesi, ek ödeme oranlarının artırılması, uzmanlık kadrosunun getirilmesini talep ediyoruz. SGK personeli adına bu taleplerimizin bir an önce hayata geçirilerek mağduriyetlerin ortadan kaldırılmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

milligazete

WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.