Genel sağlık sigortası 2022 GSS primleri ne kadar oldu?

Genel sağlık sigortası 2022 GSS primleri ne kadar oldu?
2022 yılı için GSS Prim tutarı ne kadardır? Asgari ücret zammı sonrası 2022 GSS primleri ne kadar arttı? GSS primi nedir?

2022 GSS primi ne kadar oldu? İşte Genel sağlık sigortası 2022 prim miktarı..Asgari ücret zammı sonrası 2022 GSS primi netleşti. Bir çalışan için ödenecek olan genel sağlık sigortası primi 2022 belli oldu. Peki, GSS 2022 primi ne kadar olacak?

GSS PRİMLERİ NEDİR?

Genel sağlık sigortası; kişilerin öncelikle sağlıklarının korunmasını, sağlık riskleri ile karşılaşmaları halinde ise oluşan harcamaların finansmanını sağlayan sigortayı, ifade etmektedir. Türkiye’de ikamet eden herkes genel sağlık sigortası kapsamındadır. Sigortalı çalışan, kendi nam ve hesabına çalışan, devlet memuru olan, isteğe bağlı sigortalı olan, Kurumdan aylık ve gelir alan, 65 yaş aylığı alan, şeref aylığı alan, stajyer avukatlar, işsizlik ve kısa çalışma ödeneği alan herkes genel sağlık sigortası kapsamındadır.

2022 GSS PRİMLERİ NE KADAR OLACAK?

Genel sağlık sigortası kapsamında olanların ödeyecekleri GSS primleri de asgari ücrete göre belirlendiğinden asgari ücret artışı, ödenecek GSS primlerini de arttırmaktadır.

Bu ödeme ise milyonlarca GSS'linin ödeyeceği prim yükünü arttıracak demektir.

Yeni asgari ücrete göre GSS'li olanlar; 5000* % 3 = 150 TL ödeyecektir.

Daha önce bu tutar 3577,5 * % 3 = 107,32 TL idi.
memurlar.net

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.