Hakim ve savcılara yüzde 10 daha fazla promosyon, çalışma barışını bozar!

Hakim ve savcılara yüzde 10 daha fazla promosyon, çalışma barışını bozar!
Adalet Bakanlığı süresi biten promosyon sözleşmesinin yenisinin hazırlığını tamamladı.

Yetkili sendika ile Vakıfbank arasında 2017 yılında imzalanan promosyon anlaşması gereğince Adalet Bakanlığı personelinr 2021 yılında ortalama 850 ile 1000 TL civarında maaş promosyonu verilmişti.

Yeni promosyon anlaşması için Adalet Bakanlığınca, şartname hazırlığı tamamlanmış olup, bankalarla ilk toplantı 15 Ağustos tarihinde yapılacak.

Eski anlaşmanın geçerlilik süresi 1 Eylül'de sona ermektedir.  Promosyon anlaşması adliyelerde, ceza infaz kurumlarında, icra dairelerinde, idari yargıda ve denetimli serbestlik müdürlüklerinde görev yapan 150 binden fazla memuru yakından ilgilendiriyor.

Edindiğimiz bilgiye göre şartnamede hakim ve savcılara yüzde 10 daha fazla promosyon ödenmesine dair madde bulunmaktadır.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın yargı camiasını tartışmalı hale getiren bu düzenleme konusunda ağırlığını koyması ve çalışma barışını tesis etmesi bekleniyor.
Gazete Memur

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.