Herkesi kapsayacak bir ek gösterge düzenlemesi şarttır!

Herkesi kapsayacak bir ek gösterge düzenlemesi şarttır!
Bilindiği üzere bugünlerde (Öğretmen, Polis, Hemşire, Din Görevlileri) Ek Gösterge rakamlarını 3600'e yükseltileceği şeklinde tüm kesimlerden açıklamalar yapılmaktadır.

Bu açıklamalar ek göstergelerinde artış yapılacağı açıklanan yaklaşık bir buçuk milyon kamu çalışanını elbette umutlandırmış ve mutlu etmiştir. Fakat bizleri üzen ve bu duruma itirazımız  Öğretmeler, Din Görevlileri, Polisler, Doktorlar kadar hatta daha fazla bu ülkeye hizmet eden maaşları zaten düşük olan memurların görmezden gelinmesi kabul edilebilir bir durum değildir. Toplu sözleşmede  taban aylığa yapılmayan zam nedeniyle düşük maaş alan memurlar daha da zor duruma düşürülmüş maaşları kamuda işçi, taşeron vb tüm kadroların altına düşmüştür. 3600 ek gösterge düzenlemesi ile adaletsiz ve ayrımcı uygulamayla Hizmet sınıfları ve kadro dereceleri arasında ek gösterge oranları arasındaki fark, giderek artacak, personel arasındaki ücret ve tazminat oranlarındaki makas iyice açılacaktır. Kamu çalışanları arasında özellikle emekli maaşı ve ikramiyesi oranlarında ciddi bir adaletsiz durum ortaya çıkacağı bugünden görülmektedir.  Bunun yerine herkesi kapsayacak bir düzenlemenin yapılması şarttır.

Doktor, Öğretmen, Din Görevlisi, Polise ek gösterge verilirken diğer memurların neden 2200 gösterge rakamına mahkum edildiği konusunda neden kimse sesini çıkarmıyor veya yıllardır üniversite mezunu olarak YHS mahkum edilerek hiç ek göstergesiz durumda olan çalışma arkadaşlarımız neden gündeme taşınmıyor hayretler içerisinde izliyoruz... Bu unvanlar, bu memurlar devletin üvey evlatları mıdır ? Yoksa bu meslekleri yapanlar öğrenimlerini uzay üniversitelerinde mi yapmıştır. Diğer tüm memurlarda aynı eğitimi alarak aynı üniversitelerden mezun olmuş. Aynı sınava girerek memur olmuşlardır. Ve ülkesi için elinden geleni yapmaktadır.

Sayın Cumhurbaşkanımız ve Çalışma Bakanımıza tekrar sesleniyoruz. Ayrımcı yaklaşımları kamuda artık uygulamayın. Sadece sarı sendikalara üye olunmasının yolunu açan ayrımcı, hukuksuz bir karara yakın zamanda imza attınız eminiz ki bu yanlışınızdan kısa sürede döneceksiniz. 3600 Ek Göstergede de ayrımcılığa neden olacak vicdanları yaralayacak düşük maaş alan memurları daha da sarsacak bir karara imza atmayın.  Bir buçuk milyona yakın memurumuz ek gösterge artışı müjdesiyle mutlu edilirken, geride kalanları mutsuz etmemek adına yapılması düşünülen ek gösterge kapsamının unvanlar bazında değil öğrenim düzeyi şeklinde değerlendirilmesi hem daha kapsayıcı hem de daha yerinde bir düzenleme olacaktır.

Sendikamızın bu konuda ki teklifi; tüm kamu çalışanlarına unvan gözetilmeksizin; 

İlkokul ve ortaokul mezunlarına 1800, 
Lise ve dengi okul mezunlarına 2200, 
Ön lisans mezunlarına 3000, 
Üniversite mezunlarına 3600 ek gösterge verilmesi şeklindedir.

www.unipersen.org.tr

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
9 Yorum