Hükümetten sözleşmeli personele kadro ve 3600 ek göstergede yeşil ışık

Hükümetten  sözleşmeli personele kadro ve 3600 ek göstergede yeşil ışık
Çalışma Bakanı Bilgin'den 3600 ek gösterge ve sözleşmeliye kadro açıklaması geldi. Hükümet 3600 ek gösterge ve sözleşmeli personele kadroda yeşil ışık yaktı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin 6. dönem tolu sözleşme sürecinde, 3600 ek gösterge ve sözleşmeliye kadro konusunun çözülmesi gerektiği benimsediklerini söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin Başkanlığında gerçekleştirilen 6. Dönem Toplu Sözleşme Görüşmeleri kapsamındaki toplantıda Kamu İşveren Heyeti teklifini sundu.

2022-2023 yıllarını kapsayan 6. Dönem Toplu Sözleşme Görüşmeleri kapsamında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Bakan Bilgin, memur ve memur emeklisi için 2022'nin ilk 6 ayında yüzde 5 artı enflasyon farkı, ikinci 6 ayında yüzde 6 artı enflasyon farkı, 2023'ün ilk 6 ayı için yüzde 6 artı enflasyon farkı, ikinci 6 ayı için de yüzde 6 artı enflasyon farkı teklif etti.

"Çalışanlarımızı Enflasyona Karşı Koruyacak Bir Ücret Politikasında Birlikte Karar Aşamasına Geleceğiz"

Bakan Bilgin, 2022-2023 yıllarını kapsayan 6. Dönem Toplu Sözleşme Görüşmeleri kapsamında, "2022 yılının birinci 6 ayı için yüzde 5 artı enflasyon farkı, ikinci 6 ayı için de yüzde 6 artı enflasyon farkı önerisini veriyoruz. 2023 için de ilk 6 ay yüzde 6 artı enflasyon farkı, ikinci 6 ayı için de yüzde 6 artı enflasyon farkı önerisinde bulunuyoruz. Tabi bu rakamsal öneriler karşı verilmiş bir tekliftir, bunlar müzakere edilecektir. Bu müzakerelerin sonucunda da ümit ediyorum, uzlaşacağımız bir oranda hem enflasyonu kontrol altına alacak hem de çalışanlarımızı enflasyona karşı koruyacak bir ücret politikasında birlikte karar aşamasına geliriz. Türkiye'nin bugün içinde bulunduğu sorunların 2022'yi dikkate aldığımız zaman sürdürülen ekonomik kararların özelikle 2023 döneminde daha da kontrol edilebilir, enflasyonun daha aşağıya çekildiği bir süreçte 2023 de refah payını da dikkate alan bir açıklamayı nihai görüşmemizde ifade edeceğimi belirtmek isterim" bilgilerini paylaştı.

"3600 Meselesinin Bu Sözleşme Sürecinin İçerisinde Çözülmesi Gerektiği Görüşünü Benimsiyoruz"

Türkiye'nin ekonomik sorunları içerisinde en önemli konulardan birinin son yıllarda muhtelif kaynakları olan enflasyon problemi olduğuna dikkati çeken Bilgin, "Enflasyonu, ciddi bir şekilde ele almak lazım, enflasyona karşı hem sosyal koruma kalkanını oluşturmak hem de enflasyonla mücadele stratejisine katkı yapmak gerekir. Sözleşme çerçevesinde Türkiye Kamu-Sen ve Memur-Sen Konfederasyonlarımızın verdiği teklifleri değerlendirdiğimizde meselenin birkaç hususta düğümlendiğini görüyoruz. Bunlardan en önemlilerinden biri 3600 meselesidir. Konfederasyonlarımızın verdiği bu teklife karşı biz de 3600 meselesinin bu sözleşme sürecinin içerisinde çözülmesi gerektiği görüşünü benimsiyoruz. Bu çerçevede devlet bu sorunu çözmek konusunda, bu süreç içerisinde gerekli çalışmaları yapacak, biz de bu sözleşme ile bu meseleyi gündemimizin içindeki önemli bir sosyal mutabakat meselesi olarak görüyoruz. Diğer bir mesele sözleşmeli personel meselesidir, sözleşmeli personel konusunda haklarının yeniden düzenlenmesi, kamu personelinin haklarına sahip olmasına ilişkin bir teklif vardır, bu teklif konusunda da benzer bir yaklaşıma sahip olduğumuzun altını çizmek isterim" dedi.

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
12 Yorum