İçişleri Bakanlığından memurlara mesai düzenlemesi

İçişleri Bakanlığından memurlara mesai düzenlemesi
1 Temmuzdan sonra memurlar esnek ve dönüşümlü çalışmaya devam edebilecek mi? İdari izinli memurların durumu ne olacak? İçişleri Bakanlığı 1 Temmuzdan itibaren kamuda uygulanacak mesai genelgesini yayımladı.

1 Temmuz genelgesinde memurlara esnek dönüşümlü çalışma var mı? Memurların idari izinleri sona erecek mi? İçişleri Bakanlığınca 81 il valiliğine gönderilen 1 Temmuz Kademeli Normalleşme Genelgesinde memurların mesai saatleri de düzenlendi. Buna göre 1 Temmuzdan itibaren kamudaki 10.00 - 16.00 mesai uygulaması sona erdirilerek.

6. KAMU KURUM VE KURULUŞLARINDA MESAİ  
6.1- Temel usul ve esasları Cumhurbaşkanlığı Genelgesinde belirlenecek şekilde; kamu kurum ve kuruluşlarında halihazırda uygulanmakta olan 10.00 - 16.00 mesai uygulaması sona erdirilerek 1 Temmuz 2021 Perşembe gününden itibaren normal mesai düzenine geri dönülecektir. Kamu kurum ve kuruluşları için günlük çalışmanın başlama ve bitiş saatleri ile öğle dinlenme süresi bölgelerin ve hizmetin özelliklerine göre valilerce tespit edilecektir. 

EDİTÖRÜN NOTU:

1 Temmuzdan itibaren geçerli olacak İçişleri Genelgesinde sadece normal mesai hususu değinilmiş olup idari izinlerle ilgili olarak yeni yayımlanacak Cumhurbaşkanlığı Genelgesi belirleyici olacaktır.

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.