İKM personeline kadro, 3600 ek gösterge, emniyet sınıfı ve terör tazminatı önergesi TBMM’de

İKM personeline kadro, 3600 ek gösterge, emniyet sınıfı ve terör tazminatı önergesi TBMM’de
CTE, sözleşemli infaz koruma memurlarının kadroya alınması, İKM personeline 3600 ek gösterge verilmesi, emniyet hizmetleri sınıfına geçirilmesi, terör tazminatı verilmesi ve diğer özlük haklarının iyileştirilmesi TBMM’de. Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü CTE İnfaz Koruma Memurlarının “İKM” sosyal ve ekonomik durumunun iyileştirilmesi amacıyla Adalet Bakanı Sn. Abdülhamit Gül tarafından yazılı olarak yanıtlanması istemiyle 28 Kasım 2019 tarihli önerge TBMM’de.

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü CTE İnfaz Koruma Memurlarının “İKM” sosyal ve ekonomik durumunun iyileştirilmesi amacıyla Adalet Bakanı Sn. Abdülhamit Gül tarafından yazılı olarak yanıtlanması istemiyle 28 Kasım 2019 tarihinde TBMM'ye soru önergesi sunuldu.

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI'NA

Aşağıdaki sorularımın Anayasa'nın 98 ve TBMM İçtüzüğünün 96. Ve 99. Maddeleri uyarınca T.C. Adalet Bakanı Sn. Abdülhamit Gül tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını arz ederim. Saygılarımla. 25.11.2019 
Ömer Fethi Gürer /Niğde Milletvekili 

Cezaevlerinde görevli memurlara gerektiği kadar özlük, sosyal ve ekonomik haklar verilmemektedir. Üretilen hizmetlerin daha da kaliteli olabilmesi için bu hakların verilmesi gerektiğini düşünüyorum. 

1. 3600 ek göstergenin İnfaz Koruma Memurlarına da verilmesi hususunda çalışma yapılması planlanmakta mıdır? 
2. Aynı işin yapılmasına rağmen sözleşmeli İnfaz ve Koruma Memurlarına kadro verilmesi düşünülmekte midir? 
3. Genel idare hizmetlerinden emniyet hizmetleri sınıfına geçirilmesi hususunda çalışma yapılmakta mıdır? 
4. Personel servis hizmetlerinin zırhlı ve güvenlik önlemi alınarak gidiş gelişlerin sağlanması hususunda çalışma yapılması planlanmaktadır? 
5. Fazla mesai yapılması dahilinde ücret verilmesi ve yıpranma payının hesaplanmasında yıllık izinlerle beraber diğer resmî tatillerinde eklenerek yıpranma payına eklenmesi yönünde bir çalışma yapılması düşünülmekte midir? 
6. İnfaz ve Koruma Memurlarının kadro derecesinin 3. kademe olması, İnfaz ve Koruma Memurlarının diğer güvenlik personelleri gibi maaşlarda iyileştirme yapılması düşünülmekte midir? 
7. İnfaz Koruma Memurlarına da terör tazminatı verilmesi için bir çalışma yapılması düşünülmekte midir?

Kamubiz.com ÖZEL/ANKARA

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.