İl Başkanı İlim Gödekmerdan, Sağlık Çalışanlarının sorunlarını dile getirdi

İl Başkanı İlim Gödekmerdan, Sağlık Çalışanlarının sorunlarını dile getirdi
Hak-Sen Konfederasyonu Erzurum İl Başkanı Sayın İlim Gödekmerdan, "Nereden başlayalım" diyerek Sağlık Çalışanlarının sorunlarını dile getirdi.

Gödekmerdan, şunları kaydetti:
"Ek ödeme maaşlarla birleştirilerek, emekliliğe yansıtılmalıdır. Zira “mezarda emeklilik”
Maaş, ek ödeme, ödenmeyen fazla mesai ücretleri, ayrıştıran performans yönetmeliği, mobbing, şiddet olayları, kreş, kalitesiz yemek, tükenmişlik sendromu, kayırmacılık, liyakat, atama bekleyen on binler….
Sokaktaki vatandaşa sağlık çalışanı olduğunuzu söylediğinizde realitenin üç beş katı maaş alan, ayda on gün çalışan, yılda iki maaş tutarı ikramiyesi olan kişiler olarak algılanmaktasınız. Yıllardır adil olmayan, ayrıştıran performans yönetmeliği çalışma barışını bozduğu gibi, kutuplaşmalara neden olmakta. Bu yönetmelik maalesef vatandaş tarafından da yanlış anlaşılmaktadır.
Çalışanların haklı olarak beklenti içine girdikleri lakin her revize sonrası bir önceki yönetmeliği aratır nitelikteki performans yönetmeliği kaldırılmalıdır. Ek ödeme maaşlarla birleştirilerek, emekliliğe yansıtılmalıdır. Zira “mezarda emeklilik” benzetmesi üzülerek söylüyoruz ki sağlık çalışanları ile örtüşmektedir.
Başkan Gödekmerdan; Gerçek ise sağlık çalışanlarının bordrolarındadır.!!
Çalışma hayatının hiçbir yerinde rastlamayacağınız insanüstü bir performans ile işlerini yapan profesyonel sağlık çalışanları maalesef ki ekonomik ve sosyal haklarını alamadıkları gibi çok zaman hakarete, küfre ve fiziksel şiddete maruz kalmaktadırlar.
Sağlık çalışanlarının mevcut ekonomik ve sosyal hakları korunarak, günümüz şartlarına göre güncellenmeli ve itibarları geri verilmelidir. Düzenlemeler tüm sağlık çalışanlarını kapsamalı; Sağlık hizmetlerinin bir ekip işi olduğu unutulmamalıdır diyerek şeyle devam etti;
Muhataplarına sağlık çalışanları adına soruyorum “Bugünün dünden ne farkı var.”
Üzerlerindeki baskı mı kalktı, çalışma koşullarımı iyileştirildi, pandemi döneminde eksikliğini tüm kesimlere hissettiren kreş sorunu mu çözüldü, yemek kalitesi mi artırıldı, fazla mesaileri hakkaniyetle mi ödendi, görevlendirmeler etik kurallar çerçevesinde mi yapıldı, kayırmacılığa son mu verildi, yoğun bakıma çevrilen kliniklerde görev yapan arkadaşlarımıza ekonomik hakları teslim mi edildi.
Yüzlerce arkadaşımız covid-19 nedeniyle vefat etti. Şehit mi sayıldılar? Hayır.
Maalesef hiçbir düzenleme yapılmadığı gibi; SGK meslek hastalığı ve vazife malullüğü sayılabilmeleri için “İlliyet bağı” şartı gerekir dedi.
Kamuoyuna sanki sağlık çalışanları içerisinde bulunduğumuz durumu fırsata çevirmek istiyormuş gibi bir algı yaratılmak suretiyle itibarsızlaştırılmak istenilmiştir. Hatta geçtiğimiz günlerde bir gazete haber müdürü sağlık çalışanlarına “rüşvetçi” demiştir. Kendisini sağlık çalışanlarına yönelik sarf ettiği sözlerinden ötürü tekrar esefle kınıyorum. Sağlık çalışanları fırsatçı olmadıkları gibi; Ülkemizin en ücra köşelerinde Devletimizin şefkat elini temsil eden onurlu, gururlu kişilerdir.
Kısa zaman önce izinlerle ilgili sınırlandırmalar kaldırıldı. Çevremizden birçok arkadaşımız emekliye ayrılmak üzere dilekçelerini verdi. Onlara emeklilik hayatlarında sağlıklı bir yaşam diliyoruz.
Sağlık Bakanlığı ayrıca atama bekleyen sağlık çalışanlarının çağrılarına kulak vermelidir. Pandemi öncesi ve sonrası üstün gayretle çalışan sağlık çalışanlarının izin, rapor, emeklilik gibi özlük haklarını kullanmaları yasaklarla kısıtlanmamalı bunun için yeteri kadar personel istihdam edilmelidir dedi.

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.