İnfaz koruma memurları "Emniyet Hizmetleri Sınıfı"na dahil edilsin kanun teklifi

İnfaz koruma memurları "Emniyet Hizmetleri Sınıfı"na dahil edilsin kanun teklifi
Ceza infaz koruma memurlarının "Emniyet Hizmetleri Sınıfı"na dahil edilmesi hakkında kanun teklifi verildi

Ceza infaz koruma memurlarının "Emniyet Hizmetleri Sınıfı"na dahil edilmesi hakkında kanun teklifi verildi. İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal tarafından verilen kanun teklifinin gerekçesi şu şekilde:

GEREKÇE
Ceza infaz koruma memurlarımız, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununda Tesis Edilen Sınıflar başlıklı 36. Maddesinde, Genel İdare Hizmetleri Sınıfında yer almaktadırlar.
Ceza infaz koruma memurları, ceza ve tutukevlerinde asayişi sağlayan görevlilerdir. Genellikle şehir merkezine uzakta kurulan ceza ve tutukevlerinde, bu kurumların zorlayıcı şartlarına göre çalışmaktadırlar.
Örneğin, kapalı bir cezaevinde görev yapan infaz koruma memuru, telefon taşıyamaz, iletişim hakkından mahrumdur. Ceza ve tutukevlerine giriş çıkışları herhangi bir devlet kurumuna giriş çıkış şartlarına tabi değildir. Bayram tatili izinleri yoktur. Ücret ve özlük hakları Emniyet Sınıfına mensup memur görevlilerden farklıdır ve Emniyet Sınıfında görev yapan memurlara nazaran daha az imkan ve özlük haklarına sahiptirler.
Ceza İnfaz Koruma memurları, ceza ve tutukevlerinde emniyet sınıfına mensup memurlar ile aynı şartlarda görev yapmaktadırlar. Ceza ve tutukevlerindeki asayiş ve güvenliğin sağlanmasından, mahkum ve tutukluların korunmasından ceza ve tutukevleri çatısı altında ve sınırlarına tabi açık alanlarda her türlü güvenlikten, ceza ve tutukevlerinde görev yapan Emniyet Sınıfına mensup diğer kamu görevlileriyle eşit olarak sorumludur. Eşit işe, eşit ücret ve özlük haklarının sağlanması Anayasamız tarafından güvence altına alınan ve Anayasamızın 10. Maddesinde düzenlenen “Eşitlik” ilkesinin gereğidir.
İfade edilmeye çalışılan bu sebeplerle, Ceza İnfaz Koruma memurlarının 657 sayılı kanunda Emniyet Sınıfına dahil edilmesiyle, Ceza İnfaz Koruma Memurlarının görev ve çalışma şartlarının hak ettikleri ücret, bayram tatili ve diğer özlük haklarına kavuşması amaçlanmıştır.


 

Kamubiz.com Özel Haber / ANKARA

YENİ FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.