İnfaz koruma memurlarına 3 talep Meclis gündeminde

İnfaz koruma memurlarına 3 talep Meclis gündeminde
İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, TBMM'de infaz ve koruma memurlarının özlük haklarına yönelik 3 önemli talepte bulundu. Çelebi'nin İKM personeli için emniyet hizmetleri sınıfı, sözleşmelilere kadro ve 3600 ek göstergeyi içeren Meclis konuşması şöyle:

MEHMET ALİ ÇELEBİ (İzmir) – Yeri geldiğinde doktor, psikolog, yeri geldiğinde PTT memuru, yangın durumlarında itfaiye memuru, asayiş durumlarında polis memuru; kimdir bu? İnfaz koruma memuru. Ülkemizdeki infaz ve koruma memurluğu mesleği dünyadaki diğer bire bir aynı işi icra eden muadillerinden farklı bir teşkilat yapısı içerisinde çalışmaktadır. Güvenlik görevi icra ettikleri için sendika kurma veya sendikaya üye olma hakları yasak durumdadır, meslek içi yükselme şansları yoktur. Annesi yıllarca cezaevlerinde bu görevi şerefle icra eden bir kardeşiniz olarak yüce Meclise 3 konuda çağrıda bulunuyorum:

1)  İnfaz ve koruma memurları, özlük haklarıyla birlikte emniyet hizmetleri sınıfında tanımlanmalıdır.

2)  Sözleşmelilere kadro verilmelidir.

3)  3600 ek gösterge verilmelidir diyorum, yüce Meclisi saygıyla selamlıyorum.

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum