İnfaz Koruma Memurlarına Emeklilikte Silah Bulundurma ve Silah Taşıma Kanun Teklifi

İnfaz Koruma Memurlarına Emeklilikte Silah Bulundurma ve Silah Taşıma Kanun Teklifi
Ceza infaz koruma memurlarına emekli olmaları halinde silah bulundurma ve silah taşıma ruhsatının bedelsiz ve süresiz olarak verilmesine dair kanun teklifi verildi. CHP İstanbul Milletvekili tarafından verilen teklifin gerekçesi şu şekildedir:

Ceza infaz koruma memurlarına emekli olmaları halinde silah bulundurma ve silah taşıma ruhsatının bedelsiz ve süresiz olarak verilmesine dair kanun teklifi verildi. CHP İstanbul Milletvekili tarafından verilen teklifin gerekçesi şu şekildedir:

KANUN TEKLİFİNİN GEREKÇESİ

6136 sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanun'un 7. Maddesi 4. Fıkrası B bendinde emekli olmaları halinde, silah bulundurma ve taşıma ruhsatı alabilecekler hüküm altına alınmıştır. Bu maddede ceza infaz kurumu memurlarına yer verilmemistir.

Ceza infaz koruma memurlarımız, açık ve kapalı cezaevleri ve tutukevlerinde görev yapan, cezaevi ve tutukevlerinin zor şartlarında, tutuklu ve hükümlülerin güvenliğini sağlayan, kanun ve yönetmelikle kendilerine verilen görevleri ifa eden kamu görevlileridir.

Görevde oldukları esnada silah taşıma yetkisi bulunan, 6136 sayılı yasanın 7. Maddesine göre emekli olmaları halinde silah taşıma yetkisi bulunmamaktadır.

Tüm ülkemizde ceza ve tutukevlerinin zor şartları altında görev yapmakta olan, mahkum yada tutuklularla birebir muhatap kalan, ceza ve tutukevlerinde genel asayişi birlikte görev yaptığı emniyet sınıfına mensup personel ile aynı şartlar altında ifa eden ceza infaz koruma memurlarımızın kişisel güvenliğinin sağlanması amacıyla, emekli olmaları halinde dahi kendilerine silah bulundurma ve silah taşıma ruhsatının bedelsiz ve süresiz verilmesi imkanın sağlanması gerekir.

Silah taşıma ruhsatının bedelsiz ve süresiz olarak ceza infaz koruma memurlarına tanınması için 6136 sayılı yasada ikinci bir değişiklik teklifinde bulunulması gerekmektedir. Buna göre; 6136 sayılı yasanın 6. Maddesine göre, ruhsatında süre şartı aranmayacak görev ve yetkililer sayılmıştır. Buna göre; (...)Ancak, Cumhurbaşkanı, Başbakan, Genelkurmay Başkanı, Hükümet Üyeleri, Türkiye Büyük Millet Meclisi Üyeleri, Kuvvet Komutanları, Jandarma Genel Komutanı, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Sekreteri, Başbakanlık ile İçişleri Bakanlığı müsteşarları, Savunma Sanayii Geliştirme ve Destekleme İdaresi Müsteşarı, Emniyet Genel Müdürü, Sahil Güvenlik Komutanı, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter yardımcıları, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Sekreter yardımcıları ve bu görevlerde bulunmuş olanların ruhsatlarında süre kaydı aranmaz. Hükmüne binaen; Ceza infaz koruma memurlarının 6136 sayılı yasanın 6. Maddesi 2. Fıkrasına eklenmesiyle, silah taşıma ruhsatlarının herhangi bir süreye tabi olmaması amaçlanmıştır. Ayrıca yine 6136 sayılı kanunun 6. Maddesi ikinci fıkrasına ceza infaz koruma memurlarının eklenmesi ve ceza infaz koruma memurları emekli olmaları halinde, edinecekleri silah taşıma ruhsatından hiçbir ücret alınmaması ile, ceza infaz koruma memurlarının can güvenliğinin sağlanması amaçlanmıştır.

Gerek zor şartlarda görev yapmaları, gerekse mahkum ve tutuklular ile birebir muhatap kalmaları nedeniyle, görevlerini tamamlayıp emekliye ayrılmaları durumunda silah taşıma yetkisi bulunmayan ceza infaz kurumu memurlarına olası bir kin besleme, düşmanlık besleyebilecek kişilerin fazla olması nedeniyle can güvenliklerinin sağlanması am bu kanun teklifinde bulunma zorunluluğu doğmuştur.

CEZA İNFAZ KORUMA MEMURLARINA EMEKLİ OLMALARI HALİNDE SİLAH BULUNDURMA VE SİLAH TAŞIMA RUHSATININ BEDELSİZ VE SÜRESİZ OLARAK VERİLMESİNE DAİR KANUN TEKLİFİ

MADDE-1 Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanun'un 7. Maddesi 4. Fıkrası B bendinde (f) fıkrası eklenmiş 7. madde aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

(f) Ceza infaz koruma memurları,

MADDE 2- 6136 sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanun'un 6. Maddesine aşağıdaki hüküm eklenmiştir.

Ceza infaz koruma memurları emekli olmaları halinde silah bulundurma ve taşıma ruhsatını süresiz ve bedelsiz olarak alabilir.

MADDE 3- Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 4- Bu Kanun hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür.

Kamubiz.com Özel Haber/Ankara

YENİ FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
4 Yorum