İnfaz koruma memurlarına, güvenlik hizmetleri sınıfı Bakana soruldu!

İnfaz koruma memurlarına, güvenlik hizmetleri sınıfı Bakana soruldu!
İnfaz koruma memurlarının kadrolarının güvenlik hizmetleri sınıfına geçirilmesi talebine ilişkin Adalet Bakanı Abdülhamit Gü'soru önergesi sunuldu.

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIGINA  

Aşağıdaki sorularımın Adalet Bakanı Sayın Abdulhamit GÜL tarafından  
cevaplandırılmasını saygılarımla arz ederim. 7/01 /2022  Ismail KONCUK  /Adana Milletvekili  

Kadrosu genel idari hizmetler sınıfında olan infaz koruma memurlarının yaptıkları iş ise  güvenlik işi bu nedenle mesleği ile yaptığı görevde uyuşmazlık olması nedeniyle güvenlik hizmetleri  sınıfına geçmesi için düzenlemeye gidilmelidir.  

Kadro uyuşmazlığı sebebi ile, çalışanlar bu konuda birçok sıkıntı yaşamaktadır. Maaşları ise en  düşük memur maaşına denk gelmekte; en yakın iş kolunda çalışan polis memurunun maaşı bu kadroda  çalışanların iki katını almaktadır. Kadrolarının güvenlik sınıfına geçirilmesi durumunda infaz koruma  memurlarının birçok sıkıntısı çözülmüş olacaktır.  

Bu bağlamda;  

1. Kadrosu genel idari hizmetler sınıfında olan infaz koruma memurlarının yaptıkları iş ise  güvenlik işi bu nedenle mesleği ile yaptığı görevle her bakımdan uyuşmazlık söz konusudur.  Kadrolarının güvenlik sınıfına geçirilmesi ve sosyal haklarının iyileştirilmesi için Bakanlığınız  tarafından yapılan bir çalışma var mıdır? Bununla ilgili bilgi verir misiniz?  

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum