İnfaz koruma memurlarından Adalet Bakanı Gül'e çağrı!

İnfaz koruma memurlarından Adalet Bakanı Gül'e çağrı!
Bilindiği üzere tüm Türkiye'de olduğu gibi, Kovid-19 ile mücadele kapsamında cezaevlerinde görevli infaz koruma memurları 15 gün boyunca "izolasyon" sürecine tabi tutulduktan sonra eve gitmeden cezaevinde kalarak görev yaparak yaklaşık bir ay süresince ailelerini görmeden mesai harcıyorlardı. İşte bu uygulama bazı illerde yumuşutulmasına rağmen bazı illerde de 7 gün cezaevinde kalıp, 15 gün evde (son bir haftası yine karantinada) olmak şeklinde uygulanmaya devam ediyor.

Sitemize ulaşan Adalet Bakanlığında görevli infaz ve koruma görevlileri tüm ülkede uygulamada birliğin sağlanmasını ve karantina uygulamasının tamamen kaldırılarak 24/72 mesai uygulamasına geçilmesini istiyor.

İnfaz koruma memurları tüm ülkede koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kalkmasına rağmen, önlemlerin cezaevindeki görev yapan personele uygulanmaya devam ettiğini, 1 hafta boyunca evlerine gitmeyip kurum içinde belirlenen bölgelerde konakladıklarını ifade ediyorlar.

CEZAEVLERİNDE VARDİYALARA UYGULANAN KARANTİNA SİSTEMİ SONLADIRILMALI

Sayın yetkililer Türkiye’de tüm kurumlar normale dönmüşken ve tüm şehirler maviye dönüyorken cezaevlerinde vardiyalarda çalışan personelinde normale dönmesini talep ediyoruz ve cezaevlerinde vardiyalarda normalleşmenin başlasını istiyoruz. 

Tüm kamu kurumlarında 8-5 mesaiye dönüldüğü halde infaz koruma memurlarına karantina uygulaması ne yazık ki devam ediyor. Dolayısıyla 1 hafta boyunca evlerine gidemeyen personel ailelerini , çocuklarını görememekte, onlara özlem içinde kalmaktadır.

Bazı cezaevlerinde vardiyalar 24/72 çalışıyor. Mesela Diyarbakır ve Çanakkale 24/72 vardiya sisteminde çalışmaktadır. Bizler bu çalışma sisteminin tüm ülkede birliğin sağlanarak uygulanmasından yanayız.

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.