İnfaz Koruma Memurlarının Emniyet Hizmetleri Sınıfına Dahil Edilmesi İçin Kanun Teklifi Verildi

İnfaz Koruma Memurlarının Emniyet Hizmetleri Sınıfına Dahil Edilmesi İçin Kanun Teklifi Verildi
İnfaz Koruma Memurlarının, Emniyet Hizmetleri Sınıfına dahil edilmesi TBMM gündeminde. Konya Milletvekili Mustafa Hüsnü Bozkurt Ceza infaz ve koruma memuru kadrosunun, Emniyet Hizmetleri Sınıfına dâhil edilmesi için kanun teklifi verdi.

Ceza infaz ve koruma memuru kadrosunun, Emniyet Hizmetleri Sınıfına dâhil edilmesi için kanun teklifi verildi. Konya Milletvekili Mustafa Hüsnü Bozkurt tarafından verilen kanun teklifi, görüşülmek üzere 09.10.2017 tarihinde plan ve bütçe komisyonuna geldi.

GENEL GEREKÇE

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na tabi olarak hizmet veren ceza infaz ve koruma memurları, maddi - manevi birçok sıkıntıyla mücadele etmek zorunda kalmakta, ülkemizdeki kolluk kuvvetlerine benzer görev üstlenmelerine rağmen emniyet ve güvenlik hizmetleri sınıfında değil, idari hizmetler sınıfında sayılmalarından dolayı özlük haklarında önemli eksiklik ve sorunlar yaşamaktadır.

Bu kanun teklifi ile ceza İnfaz Kurumları çalışanlarına verilen ücretin, "Eşit işe eşit ücret" politikasıyla eşdeğer görev yapanlara verilen ücret seviyesine çıkarılması, sosyal haklar yönünden aynı standartların gözetilmesi amaçlanmıştır

Kamubiz.com Özel Haber

YENİ FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.