İnfaz koruma memurlarının maaş ve özlük haklarına ilişkin önerge Meclise sunuldu

İnfaz koruma memurlarının maaş ve özlük haklarına ilişkin önerge Meclise sunuldu
İnfaz koruma memurlarının maaş ve özlük haklarına ilişkin Adalet Bakanı Bekir BOZDAĞ'a yazılı önerge sunuldu.

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA 
Aşağıda yazılı sorularımın Anayasa'nın 98. İçtüzüğün 96. Maddesi gereğince Adalet Bakanı Bekir BOZDAĞ tarafından yazılı olarak yanıtlanması konusunda gereğini arz ederim. Özcan PURÇU İzmir Milletvekili 

Türkiye'de cezaevlerinde yaşanan tek mağduriyet tutuklu ve hükümlüler açısından yaşanmamaktadır. Kurumun iç ve dış güvenliğini sağlamakla görevli infaz koruma memurlarının yaşadıkları mağduriyetler ise görmezden gelinebilmektedir. İnfaz koruma memurlarının özlük hakları, çalışma koşulları gibi konularda hiçbir gelişme kaydedilmemiştir. 

Bu konu ile ilgili olarak; 

1. Türkiye'deki cezaevlerinde çalışmakta olan kaç infaz koruma memuru vardır? 

2. İnfaz koruma memurlarının maaşları hangi katsayı üzerinden belirlenmektedir? İnfaz koruma memurlarının maaşları ile ilgili bir iyileştirme planlanmakta mıdır? 

3. İnfaz koruma memurları görevlerini ifa ederken dışarı çıkma/mola verme gibi bir hakları var mıdır? Mola verme haklarını da kapalı ortamda kullanmaları gibi bir zorunlulukları var mıdır? 

4. Infaz koruma memurlarının dinlenme zamanlarına ilişkin düzenleme ne şekildedir? Ne kadar çalışmaya kaç dakikalık dinlenme sunulmaktadır? Bu konuda bir iyileştirme planlanmakta mıdır? 

5. İnfaz koruma memurları ne kadar aralıklarla nöbet tutmaktadır? Nöbetlerin süreleri kaç saat olarak değişmektedir? Nöbet sıklığını azaltmaya yönelik bir çalışmanız var mıdır? 
6. Cezaevlerinde infaz koruma memurları ve diğer personel için ayrı yemek çıkartılmakta mıdır? Cezaevinde görevli personel de tutuklu/hükümlüler için çıkarılan yemeklerden mi yemektedir? Cezaevlerinde sunulan besinler ile ilgili iyileştirme çalışmaları yapılacak mıdır? Sunulan yemeklerin yetersiz olduğu ve tadının kötü olması ile ilgili cezaevlerinde diyetisyen eşliğinde çalışma yapılacak mıdır? 

7. İnfaz koruma memurları düzenli aralıklarla psikolojik destek alabilmekte midir? Bu yönde bir hizmet sunulması amacıyla bir çalışmanız var mıdır? 

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
3 Yorum