İnfaz ve koruma memurlarına 3600 ek gösterge için kanun teklifi 9 Kasım 2021

İnfaz ve koruma memurlarına 3600 ek gösterge için kanun teklifi 9 Kasım 2021
657 Sayılı Devlet Memurları Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Teklif ile, infaz ve koruma memurlarına 3600 ek gösterge verilmesi amaçlanmaktadır.

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA 

657 Sayılı Devlet Memurları Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi ve Gerekçesi ekte sunulmuştur. Gereğini saygılarımla arz ederim. 

GENEL GEREKÇE 

İnfaz ve koruma memurları ülkemizin diğer güvenlik birimleri gibi riskli bir görev icra etmektedir. Güvenlik işi icra etmelerine rağmen ülkemizin diğer güvenlik birimleri olan Emniyet, Jandarma, Orman ve Gümrük Muhafaza birimlerinden, hatta diğer üniforma giyen zabita, itfaiye vb. birimlerden özlük hakları bakımından çok geridedirler. 

Hükümlü ve tutuklularla ilgilenme konusunda yeri geldiğinde anne, baba, kardeş, doktor, psikolog olan infaz ve koruma memurları, yeri geldiğinde PTT memuru, yangın durumlarında itfaiye memuru, asayiş durumlarında polis memuru gibi görevler icra etmektedirler. Bununla birlikte sosyal ve insan yoğunluklu olan kurumların acil ve olağan üstü hallerinde, nöbet sistemi dâhilinde, çözümler üretmeye çalışmakta, kurumun bölümlerinde veya hizmetlerinde ariza ya da aksaklık olduğunda çözüm üretmekte ya da gerekli müdahalenin aninda yapılmasını temin etmektedirler. Hükümlü ve tutukluların intihara sürüklenmesini önlemeye çalışan, bütün sağlık hizmetlerinin temin edilmesine çabalayan, hükümlülerin ve tutukluların birbirlerine, kuruma ya da memura karşı disiplinsizlik ve şiddet içerikli davranışlarını ve firarı önleyeme çalışan ve bununla birlikte kurumun sağlıklı bir şekilde işlerinin günlük ve de genelde 12 saatlik vardiya değişimleri dâhilinde sorunsuz şekilde icra edilmesini ve devamını sağlayan infaz ve koruma memurları, bu işlerin icrasında; yangın durumlarında duman zehirlenmesi, jiletli veya diğer şiddet içerikli saldırılarda vücut ve ruh bütünlüğünün zarar görmesi gibi durumlara maruz kalmaktadırlar. Ayrıca terör örgütlerinin ve organize suç örgütlerinin hedefi olarak iş dışındaki günlük hayatlarında da ciddi şekilde tehdit altındadırlar. 

Kanun teklifimizle yukarıda sayılan sebepler işığında görev ve çalışma şartlarının zorluğu göz önüne alınarak İnfaz ve Koruma Memurlarımızın ek göstergelerinin 3600'e çıkarılması amaçlanmıştır. 

657 SAYILI DEVLET MEMURLARI KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA KANUN TEKLİFİ 

MADDE 1- 14/7/1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun EK 1 Sayılı Ek Gösterge Cetvelinin "1-Genel İdare Hizmetler Sınıfı" bölümünün (g) bendine "hela! akreditasyon uzmanları” ibaresinden sonra gelmek üzere, "Ceza İnfaz ve Koruma Memurları ibaresi eklenmiştir. 

MADDE 2-Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer. 

MADDE 3- Bu Kanun hükümlerini Cumhurbaşkanı yürütür.

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum