İnfaz ve Koruma Memurlarına Kadro, Emniyet Hizmetleri Sınıfı ve 3600 Ek Gösterge Bakan'a Soruldu

İnfaz ve Koruma Memurlarına Kadro, Emniyet Hizmetleri Sınıfı ve 3600 Ek Gösterge Bakan'a Soruldu
Sözleşmeli infaz ve koruma memurlarına kadro verilecek mi? İnfaz ve koruma memurları, Emniyet Hizmetleri Sınıfına geçirilecek mi? İnfaz ve koruma memurlarına 3600 ek gösterge verilecek mi? İnfaz ve koruma memurlarının özlük haklarının iyileştirilmesine ilişkin TBMM'ye sunulan önerge şöyle:

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA 

Aşağıdaki sorularımın Anayasa'nın 98 ve TBMM İçtüzüğü'nün 96. Maddeleri gereğince Adalet Bakanı Sayın Abdulhamit GÜL tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını saygılarımla arz ederim. Tuncay ÖZKAN/İzmir Milletvekili 

İnfaz ve koruma memurları ülkemizin diğer güvenlik birimleri gibi riskli bir iş icra etmektedir. 5275 Sayılı Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun ve Ceza İnfaz Kurumlarının Yönetimi ile Ceza ve Güvenlik Hizmetlerinin İnfazı Hakkında Tüzük'e göre vücut ve ruh bütünlüğünün korunması gereken hükümlü ve tutukluların ve kurumun her türlü asayişini, disiplinini, eğitim ve bireysel gelişim programlarına ve sağlık hizmetlerine katılmasının sağlanması işini icra etmektedirler. 

İnfaz ve koruma memurları yaptıkları işin soruşturma, kovuşturma ve infaz aşamasında, ülkemizin kolluk kuvvetleri olan Emniyet ve Jandarma teşkilatının muhatap olduğu aynı suç ve suçlu gruplarıyla mücadele etmektedir. Buna rağmen Emniyet ve Jandarma teşkilatlarının kanun ve özlük hakları güvencesinden yoksundurlar. 

Bu bilgiler doğrultusunda; 

1 - İnfaz ve koruma memurluğu mesleğinin 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nda Emniyet ve Jandarma Hizmetleri sınıflarında olduğu gibi sınıflandırılması, amirleri ile birlikte organik bir teşkilat yapısı oluşturacak şekilde ayrı bir sinif olarak tanımlanması için bir çalışma var mıdır? 

2- İnfaz ve koruma memurlarının özlük hakları ile birlikte Emniyet Hizmetleri Sınıfında tanımlanması yönünde bir çalışma var mıdır? 

3- İnfaz ve koruma memurlarına 3600 ek gösterge verilmesi için bir çalışmanız var mıdır? 

4- Sözleşmeli olarak çalışan infaz ve koruma memurlarının kadroya alınması için bir çalışmanız var mıdır? 

Kamubiz.com ÖZEL/ ANKARA

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
3 Yorum