İşçi Sendikaları Platformu (İSEP) Hayırlı Olsun

İşçi Sendikaları Platformu (İSEP) Hayırlı Olsun
İşçi profilini oluşturmak amacıyla İşçi Sendikaları Platformunu kurduk. İSEP olarak; Öz Sağlık Sen (Ülkem-İş Konfederasyonu), Bir Sağlık-İş (Bağımsız), Tüm Sağlık-İş (Tüm-İş Konfederasyonu), Kamu Sağlık Sen (Anadolu-İş Konfederasyonu), Lider Sağlık İş (Yeniden MİSK Konfederasyonu), SHS İş (Bağımsız), (TİG-SEN (Bağımsız) İşçi Sendikalarından oluşmaktayız.

Basına ve Kamuoyuna 

Kimiz, Kimlerden Oluşuyoruz. 

Bizler; 17 numaralı Sağlık ve Sosyal Hizmetler alanında faaliyet gösteren 7 sendika genel merkezi olarak, son zamanlarda iyice tekelleşen sendikalaşmaya karşı, işçinin sarı sendikalara mecbur olmayacağı, ferahını da temele alan ve bu yolda mücadele etmeyi kendine ödev edinmiş, ilkesel değerleri yeniden inşa ederek, sendikalara güvensizliğin hâkim olduğu bir ortamın aksine sendikalaşmaya güvenen, hakkını bilen güçlü işçi profilini oluşturmak amacıyla İşçi Sendikaları Platformunu kurduk. İSEP olarak; Öz Sağlık Sen (Ülkem-İş Konfederasyonu), Bir Sağlık-İş (Bağımsız), Tüm Sağlık-İş (Tüm-İş Konfederasyonu), Kamu Sağlık Sen (Anadolu-İş Konfederasyonu), Lider Sağlık İş (Yeniden MİSK Konfederasyonu), SHS İş (Bağımsız), (TİG-SEN (Bağımsız)  İşçi Sendikalarından oluşmaktayız. 

Amacımız, İşçi Kendi Sendikasını Seçebilsin. 

İşçi, Muhtarını, Belediye Başkanını, Milletvekilini, Cumhurbaşkanını seçebiliyor ancak sendikasını seçemiyor. 6356 sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu’nun da bulunan iş kolu barajı (%1)  şart olduğu için işçi sadece barajı geçen sendikayı/sendikaları seçmek zorunda kalıyor. Anılan kanunda yine işçi aidatını sadece yetkili sendikaya ödediği bir düzende, iş kolu barajı altında kalan diğer sendikalar olarak bizlere yaşam alanı bırakılmayarak, işçiye kendi sendikasını seçme hakkı tanımamış olmaktadır. Kısacası Cumhurbaşkanını seçen işçi, sendikasını seçemiyor! 

Talebimiz, Adil Bir Rekabet Ortamının İnşa Edilmesi. 

İvedi olarak 6356 sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu’nun değişmesi, nasıl memur sendikasını seçebiliyor, seçtiği sendikaya aidat ödüyor ve iş yeri yetkisi için iş kolu barajı gerekmiyorsa aynı şekilde 6356 sayılı Kanunun’da revize edilmesiyle beraber uygulamanın işçi sendikalarını da kapsamasını talep ediyoruz. 

Mevcut konjonktürde sürekli, işçilerin birkaç sarı sendikaya mahkûm kılınması, işçinin ferahının artmasını bir kenara bırakalım, mevcudiyeti koruyamayacak duruma gelindiğini görmekteyiz. İşte bu sebepten adil koşullarda mücadele etmeyi talep ediyoruz. Adil bir rekabet ortamının oluşması durumunda; Hâlihazırda bulunan, işçinin sorunlarına çözüm bulamayan anlayışın yerine; çoğulculuk, rekabet, çözüm ve refah gelecektir.  
Çağrımız, Birlikte Başarabiliriz. 

Belirttiğimiz konular ve talepler hakkında İşçi Sendikaları Platformu olarak bunların sadece bizim (Kurucu 7 sendika) sorunumuz olmadığını, Türkiye’de 206 sendikanın 152’sinin de sorunu olduğunu biliyoruz. Ortak paydada, temele işçi sınıfının refahını koyarak mücadelemize ortak olacak (İş kolu ayrımı olmaksızın) tüm sendikalara ortak çağrımızdır. Gelin hep beraber İSEP çatısı altında adil olmayan bu düzenin değişmesi için birlik olalım.  
 
İSEP (İşçi Sendikaları Platformu) Kurucu Yönetim Kurulu

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.