İŞKUR TYP çalışanlarının sözleşmesini 9 ay uzattı!

İŞKUR TYP çalışanlarının sözleşmesini 9 ay uzattı!
TYP çalışanlarının görev ve sözleşme süresi uzatıldı mı? Türkiye İş Kurumu İŞKUR tarafından yapılan yönetmelik değişikliği ile Toplum Yararına Program TYP çalışanlarının çalışma süresi dokuz ay uzatıldı. Bu değişiklikle TYP İŞKUR çalışanları okul, hastane ve belediylerdeki çalışma süresini 9 ay kadar uzatabilecek.

İŞKUR tarafından Aktif İşgücü Hizmetleri Yönetmeliğinde yapılan değişiklikle Toplum Yararına Program TYP çalışanlarının çalışma süresi dokuz ay uzatılması mümkün hale geldi.

YÖNETMELİK

Türkiye İş Kurumundan:

AKTİF İŞGÜCÜ HİZMETLERİ YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK

YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 – 12/3/2013 tarihli ve 28585 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Aktif İşgücü Hizmetleri Yönetmeliğinin geçici 9 uncu maddesine aşağıdaki fıkra eklenmiştir.

“(2) Bu madde kapsamında düzenlenen TYP’ler 72 nci maddenin birinci fıkrası hükümleri gereğince sözleşmede belirlenen sürenin tamamlanmasıyla sona erer. Ancak ilgili kurumların gerekçeli olarak uzatma talebinde bulunmaları ve gerekçenin uygun bulunması halinde, toplam dokuz ayı aşmamak şartı ile TYP süresi uzatılabilir.”

MADDE 2 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3 – Bu Yönetmelik hükümlerini Türkiye İş Kurumu Genel Müdürü yürütür.

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
28 Yorum