İŞKUR TYP ile Zonguldak ve Erzurum'da okullara 2 bin 159 personel alınacak

İŞKUR TYP ile Zonguldak ve Erzurum'da okullara 2 bin 159 personel alınacak
Zonguldak ve Erzurum Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR)tarafından yapılan duyuruda toplum yararına çalışma programı TYP kapsamında okullara 2 bin 159 güvenlik ve temizlik personeli alınacak.

ZONGULDAK Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR), toplum yararına çalışma programı kapsamında okullarda görevlendirilmek üzere 400 hizmetli ve 230 güvenlik görevlisinin alınacağını açıkladı.

Zonguldak Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürü Gönül Demirsu, toplum yararına çalışma programıyla ilgili kurumda basın toplantısı düzenledi. Demirsu, bu yıl okullarda görevlendirilmek üzere 400 hizmetli ve 230 güvenlik görevlisinin alınacağını açıkladı. Kayıtların ne zaman başlayacağı konusunda duyurunun daha sonra yapılacağını belirten Demirsu, "Bugün itibariyle sistemimize toplum yararına programdan bir ödenek düştü, okullarda sadece çalıştırılmak üzere 400 temizlik personeli 230 da güvenlik görevlisi alınacak. Daha önce net 3 asgari ücretin aynı haneye girmesi halinde bu da ortalama 5 bin liraya tekabül ediyordu. Bunlar toplum yararına programlar faydalanamıyordu. Bu biraz daha mağdurlarının daha fazla faydalanması açısından aşağıya çekildi. Şu anda aynı hane içerisinde 1.5 asgari ücretin üzerinde ödeme girerse bu kişiler toplum yararına programlar faydalanamayacak. Bunları biz zaten zaman zaman kapılara da asacağız ve duyuracağız." dedi.

5 günlük bir başvuru süresi olacağını anlatan Demirsu, "Bu başvuru tarihinde herkes gelip kaydını yaptırabilecek. Aynı zamanda hem kurumumuza gelebileceği gibi kayıt için hem de internetten de başvuru yapabilecekler. Şu anda diğer kamu kurum ve kuruluşları için bir ödenek gelmedi. Bu ödenek sadece Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullar için geldi ve şu anda bunun düzenlemesini yapacağız. Akabinde belediyeler ya da diğer kamu kurum ve kuruluşlar için gelebilir diye bekliyoruz. Geldiği zaman bunun açıklaması da yapacağız." diye konuştu.

ERZURUM

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum