İŞKUR TYP okul güvenlik görevlilerine kadro verilecek mi?

İŞKUR TYP okul güvenlik görevlilerine kadro verilecek mi?
İŞKUR TYP kapsamında okul güvenlik görevlilerine kadro verilmesi CHP'li vekil tarafından TBMM'ye taşındı. Kırşehir Milletvekili Metin İlhan'ın okul güvenlik görevlilerini ilgilendiren Meclis konuşması şu şekilde:

METİN İLHAN (Kırşehir) – İŞKUR TYP kapsamında asgari ücret ile sosyal haklardan mahrum ve güvencesiz şekilde istihdam edilen okul güvenlik görevlileri, en fazla yirmi dört ay çalışabilmektedirler. Bu sınırlama nedeniyle her eğitim öğretim döneminde sekizer ay olmak üzere en fazla 3 eğitim öğretim yılı çalışabilmektedirler. 

Her Yıl Aynı Sorunu Yaşıyorlar!

Sene boyunca okul ile fizikî çevresine dair bilgi ve deneyimleri oluşan, riskleri öğrenen, öğrenci ve velilerle diyalog kuran okul güvenlik görevlileri, istihdam sürecini her yıl yeniden yaşamakta ve üçüncü yılın sonunda ise işlerine son verilmektedirler. 

Kalıcı Çözüm Üretilecek Mi?

Daha önce Hükûmet çevrelerince defalarca sorunun çözümü noktasında adım atılacağı açıklansa da geldiğimiz süreçte ne yazık ki bu konuda henüz bir yol alınamamıştır. Sayıları 30 bini aşmış durumda olan ve gelecekleri konusundaki belirsizliğin bir an önce giderilmesini isteyen okul güvenlik görevlilerimiz ve aileleri sorunun çözümünü ivedilikle beklemektedirler.

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum