İşte Türkiye'nin en yüksek asgari ücretini veren belediye

İşte Türkiye'nin en yüksek asgari ücretini veren belediye
2021 yılında Türkiye’nin en yüksek asgari ücretini veren belediye hangisi? Konya'da 46 çalışanı bulunan CHP'li Tuzlukçu Belediyesi, 2021'de en düşük asgari ücretin 4 bin 500 lira olduğunu açıkladı.

Türkiye genelinde en yüksek asgari ücreti veren belediye Konya'nın Tuzlukçu Belediyesi oldu. En düşük ücreti 4 bin 500 lira olarak açıklayan belediyenin 46 çalışanı bulunuyor. Tuzlukçu Belediyesi aynı zamanda ilçedeki esnaflara da 1.000 TL kira yardımında bulundu.

Türkiye genelinde ise en yüksek asgari ücreti Konya'nın CHP'li Tuzlukçu Belediyesi açıkladı. Başkan Nurettin Akbuğa, 8 Aralık tarihinde sosyal medyadan yaptığı açıklamayla asgari ücret 4 bin 500 TL'ye çektiklerini belirtti.

BELEDİYENİN 46 ÇALIŞANI VAR

Konuyla ilgili bir radyo programına bağlanarak açıklamalarda bulunan Tuzlukçu Belediye Başkanı Nurettin Akbuğa, 46 çalışanları olduğunu belirterek "Biz emekten yanayız. Şoförlerimiz var mesela... Biri silindir kullanıyor, diğeri kamyon. Birine 4 bin 500 lira maaş verirken, diğerine 2 bin 500 lira vermek adaletli olmazdı. Biz hepsini eşitledik" dedi.

ESNAFA 1000 TL KİRA YARDIMI

Öte yandan hükümetin esnafa 750 TL kira desteği açıklamasının ardından Tuzlukçu Belediyesi çıtayı yükselterek 1.000 TL kira yardımı verme kararı aldı. Müjdeyi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyuran Akbuğa "Kapalı olan Kahveci esnafımız ve pandemiden etkilenen lokantacı esnafımıza 1000'er TL kira yardımı yapıyoruz. 40 yıl vergi veren esnafa 40 gün yardım edemeyeceksek bu koltuklarda oturmanın anlamı yok diyoruz" ifadelerini kullandı.
sondakika.com

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
2 Yorum