İtfaiye ve Zabıta Personelinin Hangi Özlük Haklarında Değişiklik Yapıldı?

İtfaiye ve Zabıta Personelinin Hangi Özlük Haklarında Değişiklik Yapıldı?
Belediyelerin zabıta ve itfaiye teşkilatlarında görev yapan personelin yan ödemeleri ile yemek yardımı konusunda düzenleme yapıldı.

Belediyelerin zabıta ve itfaiye teşkilatlarında görev yapan personelin yan ödemeleri ile yemek yardımı konusunda düzenleme yapıldı.

Kamu görevlilerinin 2018 ve 2019 yıllarına ilişkin mali ve sosyal hakları konusunda belirlemeler de içeren 4.Dönem Toplu Sözleşmede, 1 Ocak 2018 tarihinden geçerli olarak zabıta ve itfaiye personelini hakkında uygulanmakta olan yan ödeme puanlarının ve yemek yardımı öğün sayısının artırılmasına ilişkin kararlar da yer aldı.

İtfaiye ve zabıta personelinin yan ödemeleri arttı

İtfaiye Teşkilatında; müdür yardımcısı, grup amiri, amir, itfaiyeci, başçavuş, çavuş, onbaşı, er, operatör ve şoför kadrolarında görev yapanlar hakkında geçerli olan yan ödeme (zam) puanları 1 Ocak 2018 tarihinden geçerli olarak %50 artırımlı uygulanacak. Halen toplam 700 puan olan yan ödemeler toplamı, ilgili personel hakkında 1050 puan olarak uygulanacak.

Zabıta amiri, zabıta amir yardımcısı, zabıta başkomiseri, zabıta komiseri, zabıta komiser yardımcısı ve zabıta memuru kadrolarında bulunanlar hakkında geçerli olan yan ödeme (zam) puanları 1 Ocak 2018 tarihinden geçerli olarak %50 artırımlı uygulanacak. Halen toplam 675 puan olan yan ödemeler toplamı, ilgili personel hakkında 1012,5 puan olarak uygulanacak.

İtfaiye ve zabıta personeline yemek yardımı

Günün 24 saatinde devamlılık gösteren çalışmalar kapsamında görev yapan itfaiye ve zabıta teşkilatı personelinden, öğle yemeği verilen ve öğle yemeği dışındaki yemek saatlerini de kapsayacak şekilde kesintisiz olarak görevlerine devam edenlere, (öğle yemeği hariç) Devlet Memurları Yiyecek Yardımı Yönetmeliği hükümlerine göre iki öğüne kadar ücretsiz yemek yardımı yapılacak.

Şahsa bağlı kadrolardaki itfaiye ve zabıta personeli

2016 yılı başından geçerli olarak zabıta ve itfaiye personelinin özel hizmet tazminatlarında uygulanan 5 puanlık artış, şahsa bağlı olarak görevlerine devam eden; itfaiye müdür yardımcısı, itfaiye başçavuşu, itfaiye onbaşısı ile zabıta amir yardımcısı, zabıta başkomiseri ve zabıta komiser yardımcısı kadrolarında bulunanlar hakkında da uygulanacak.

memurunyeri

YENİ FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.