İtfaiyecilere meslek kanunu, 3600 ek gösterge, yıpranma payı ve kadro önergesi TBMM'de

İtfaiyecilere meslek kanunu, 3600 ek gösterge, yıpranma payı ve kadro önergesi TBMM'de
İtfaiyecilerin özlük haklarında (meslek kanunu, 3600 ek gösterge, yıpranma fiili hizmet zammı, sözleşmelilere kadro, sosyal tesis, meslek hastalığı, gazilik ve şehitlik) iyileştirme yapılması önerisine ilişkin

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA 
Aşağıdaki sorularımın Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Murat Kurum tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarımla arz ederim. 04.11.2020 Av. Saliha Sera Kadıgil Sütlü /İstanbul Milletvekili 

1- 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nda ayrı meslek statüsünde kabul edilmeyen itfaiyeciler için bir düzenleme yapılması düşünülmekte midir? 

2- İtfaiyecilerin yangin, deprem, sel, heyelan, çığ gibi yaşanan felaketlerde olaya müdahale eden ilk ekip olduğu gerçeği düşünüldüğünde ve çalışma koşulları değerlendirildiğinde mesleklerini ifa ederken karşılaştıkları risklerin de büyüklüğü anlaşılmaktadır. İtfaiyecilerin “meslek hastalığı” düzenlemesine alınmasına yönelik bir çalışmanız var mıdır? 

3- Fiili Hizmet Zammı başlığı altında yer alan düzenlemeden itfaiyeciler alt sınır olan 60 gün üzerinden faydalanmaktadır. Bu durumun yarattığı adaletsizliği düzeltmeye yönelik bir çalışmanız var mıdır? 

4- İtfaiyecilerin müdahale ettikleri vaka sırasında hayatlarını kaybetmeleri halinde "şehit" yaralanmaları halinde ise “gazi” sayılmadığı bilinmektedir. Bu durumun düzeltilmesi için bir çalışmanız var mıdır? 

5-En tehlikeli meslekler arasında yer alan itfaiyecilerin 3600 ek gösterge hakkına sahip olması için bir düzenleme yapılacak mıdır? 

6- Sözleşmeli olarak çalışan itfaiyecilerin kadro hakkı verilmesi konusunda bir düzenlemeniz var mıdır? 

7- İtfaiyeciler için lojman, sosyal tesis vb. iyileştirici düzenlemelere yönelik bir çalışmanız var mıdır?

Kamubiz.com ÖZEL/ ANKARA
YENİ FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.