İYİ Parti'den TYP çalışanları sürekli işçi olması için 2 önerge birden

İYİ Parti'den TYP çalışanları sürekli işçi olması için 2 önerge birden
Toplum Yararına Programlar (TYP) kapsamında her yıl 100 binlerce işçi kamu kurum ve kuruluşlarında geçici olarak asgari ücretle çalıştırılmaktadır. Asgari ücret ve sigorta karşılığında bir kurumda en fazla 24 ay, 9'ar aylık periyodlarla çalışacak şekilde istihdam edilmekteler. 24 aylık süreç tamamlandıktan sonra, aynı işçi aynı kamu kuruluşunda çalışamamaktadır. 

TYP kapsamında okullarda çalışan güvenlik görevlerinin sürekli işçi statüsüne geçirilmesi ve çalışma şartlarının iyileştirilmesi önerisine ilişkin önerge:

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI'NA 

Aşağıdaki sorularımın Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sayın Zehra Zümrüt Selçuk tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim. 02/06/2020 Aylin CESUR /Isparta Milletvekili 

İçişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve İŞKUR'un ortak protokolünde toplum yararına proje (TYP) kapsamında İŞKUR'a bağlı olarak devlet okullarında çalışan güvenlik görevlileri mağduriyet yaşamaktadırlar. 

Toplum Yararına Programlar (TYP) kapsamında her yıl 100 binlerce işçi kamu kurum ve kuruluşlarında geçici olarak asgari ücretle çalıştırılmaktadır. Asgari ücret ve sigorta karşılığında bir kurumda en fazla 24 ay, 9'ar aylık periyodlarla çalışacak şekilde istihdam edilmekteler. 24 aylık süreç tamamlandıktan sonra, aynı işçi aynı kamu kuruluşunda çalışamamaktadır. 

Pandemi sürecinde TYP kapsamında okullarda çalışan, işsizlik kaygısı taşıyan, tekrar başvuru yaptığında işine geri dönüp dönmeyeceğini bilmeyen güvenlik görevlileri, hastanelerde görevlendirilerek Covid-19 mücadelesinde sağlık çalışanlarıyla birlikte taşın altına elini koymuşlardır. 

Bu bağlamda; 

1. Ülke genelinde 2020 yılında TYP kapsamında devlet okullarında görevlendirilen güvenlik görevlisi sayısı kaçtır?

2. Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde TYP kapsamında çalışan güvenlik görevlilerinin mağduriyetlerinin giderilmesi, çalışma şartlarının iyileştirilmesi hususunda herhangi bir çalışmanız var mıdır? 

3. Geleceğimiz olan binlerce çocuğumuzun okuduğu kurumlarda kritik görevde bulunan güvenlik görevlilerinin sürekliliği önem arz etmekte olan ve TYP kapsamında çalışan güvenlik görevlilerinin geçici işçi statüsünden sürekli işçi statüsüne geçirilmesi hususunda bir çalışmanız var mıdır?

4. Haziran ayında sözleşmeleri sona erecek güvenlik görevlilerinin, insan gücüne en çok ihtiyaç duyulan pandemi süresince, uygun alanlarda istihdam edilerek sözleşmelerinin devam ettirilmesi hususunda herhangi bir çalışmanız var mıdır?

TYP kapsamında okullarda çalışan güvenlik görevlerinin sürekli işçi statüsüne geçirilmesi ve bu kişilere maddi destek verilmesi önerisine ilişkin önerge:

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA 

Aşağıdaki soruların Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sayın Zehra Zümrüt SELÇUK tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim. Dursun ATAŞ/Kayseri Milletvekili 

İŞ-KUR aracılığıyla Toplum Yararına Proje kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullarda geçici güvenlik görevlileri çalıştırılmaktadır. Bu güvenlik görevlisi arkadaşlarımız okul müdürlüklerince verilen talimatlar doğrultusunda güvenlik dışında da birçok işi yerine getirmektedir. 

Pandemi sürecinde, okulların kapanmasıyla işsiz kalacak ve gelecek kaygısı içerisinde olan güvenlik kardeşlerimizin işlerinin süreklilik arz etmesi son derece önemlidir. Okul bitimine kadar okulda görev yapan güvenlik görevlileri; okulu, öğrencileri ve okul çevresini çok iyi şekilde tanımaktadır. Çocuklarımızı kura usulü belirlenen geçici güvenlik görevlilerine değil de, kurumda sürekli çalışan güvenlik görevlilerinin gözetimine teslim etmek, öğrenci velilerimiz açısından da son derece önemlidir. 

Bu kapsamda; 

1-TYP kapsamında okullarımızda çalışan Güvenlik Görevlileri'nin işlerinde sürekli çalışmalarına yönelik bir çalışmanız var mıdır? 

2-Okulların kapanmasıyla işsiz kalacak bu arkadaşlarımıza maddi destek verilmesiyle ilgili bir düşünce veya çalışmanız var mıdır? 

3-Okullarımızda toplamda geçici olarak kaç güvenlik görevlisi çalışmaktadır?

Kamubiz.com ÖZEL/ANKARA

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
10 Yorum