İYİ Parti'den yardımcı hizmetler sınıfı açıklaması

İYİ Parti'den yardımcı hizmetler sınıfı açıklaması
Yardımcı hizmetler sınıfının kaldırılarak da bu kadrolardaki bütün çalışanlarımızın memur kadrolarına geçirilerek, genel idare hizmetleri sınıfına, bu işin çözülmesiyle hem kamu rahatlayacak hem de “insan israfımız” dediğimiz israfın da önüne geçmiş olacağız. O bakımdan, bu hususta bir kanun teklifimizi Meclise verdik, inşallah üzerinde çalışılır. İşte Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş'un yardımcı hizmetler sınıfına ilişkin 14 Şubat 2019 tarihli TBMM Genel Kurulu konuşması;

FAHRETTİN YOKUŞ (Konya) – Değerli milletvekilleri, kamuda yaklaşık 3 milyon kadrolu devlet memuru çalışmaktadır. Bunlar 11 ayrı sınıf adı altında toplanmaktadırlar. Bunlardan biri de yardımcı hizmetler sınıfı. Hepinizin malumu, son yıllarda kamu hizmetlerinde özellikle güvenlikten yemekhanesine kadar, bahçıvanına kadar “taşeron firma” dediğimiz elemanlarla 1 milyonu aşkın istihdam sağlandı. Böyle olunca birçok hizmetlinin görev alanı ister istemez doldurulmuş oldu. Bugün kamuda 111 bin civarında hizmetli kadrosunda çalışanımız var. Bunların büyük bir bölümü hâlen masabaşında çalışmaktadırlar. Böyle olunca görülmüştür ki artık “işçi” adını verdiğimiz, kadroya geçirdiğimiz, taşeronlardan aldığımız kardeşlerimiz bu hizmetleri yapar oldular. Zaten Devlet Personel Başkanlığımız artık hizmetli istihdamı yapmıyor. Çünkü sadece hizmetli kadrolarına, yardımcı hizmetli kadrolarına özür gruplarından çalışanlar geliyor yani şehit yakınları ya da diğer engelli gruplarından.

Kamu personelinde yeni bir reforma acilen ihtiyacımız var. Bu reformu yaparken de yapmamız gereken, aynı taşeron firma elemanlarından aldığımız işçiler gibi, mazeret gruplarından tahsil seviyesi düşük olan; ilkokul, ortaokul, lise öğrenimi görmüş insanların işçi statüsünde yine devlette istihdamı. Yardımcı hizmetler sınıfının kaldırılarak da bu kadrolardaki bütün çalışanlarımızın memur kadrolarına geçirilerek, genel idare hizmetleri sınıfına, bu işin çözülmesiyle hem kamu rahatlayacak hem de “insan israfımız” dediğimiz israfın da önüne geçmiş olacağız. O bakımdan, bu hususta bir kanun teklifimizi Meclise verdik, inşallah üzerinde çalışılır. 

Kamubiz.com ÖZEL /ANKARA

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
40 Yorum