Kadroya geçen 696 işçilere son anda operasyon yapıldı

Kadroya geçen 696 işçilere son anda operasyon yapıldı
Hak İş 'ten taşeron işçilerin kadroya geçiş süreçleri ve sonrasında yaşananlarla ilgili dikkat çeken açıklama geldi. Mahmut Arslan, son anda eklenen madde ile operasyon yapıldığını söyledi.

Hak iş açıkladı: Kadroya geçen taşeronda son dakika operasyonu.

Hak İş Genel Başkanı Mahmut Arslan bir son dakika açıklamasında bulundu. Taşeron işçilerin kadro talepleri konusunda sendikanın büyük bir başarı sağladığını söyledi ve son dakikada eklenen bir madde ile sendikaya operasyon yapıldığını söyledi. 

Hizmet-İş Antalya Şubesi ’nin 4 ’üncü Olağan Genel Kurulu ’na katılan Hak İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, burada önemli açıklamalarda bulundu. Antalya Büyükşehir Belediyesi bünyesinde çalışan işçilerin zorla sendikalarından istifa ettirildiğini , diğer sendikalara geçirildiğini söyleyen Arslan, buna direnen işçilerin sürgün edildiğini iddia etti.  Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı bünyesindeki 2 bine yakın işçinin işten atıldığını ifade eden Arslan, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nde 444 gündür devam eden bir grev olduğunu söyledi. 

30 BİN ÜYE

Kimsenin grevi görmediğini, duymadığını ve anlamadığını söyleyerek sözlerini sürdüren Arslan, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Orada yaşanan bir dram var. 7 bin 500 arkadaşımızın toplu sözleşmesi yapılamıyor. Buna kimse ‘Ne yapıyorsun?’ diyemiyor. Bizi yıkabildiler mi? Evet, ciddi bir üye sayısı kaybettik. Bazı belediyelerde 31 Mart seçimlerinden sonra 30 binin üzerinde arkadaşımız sendikalarımızdan koparıldı. Bu çok ciddi bir kayıp olarak önümüzde duruyor. Hak-İş olarak hiçbir siyasi partinin hasmı falan değiliz. Ne iktidarın ne de muhalefetin alternatifi değiliz. Biz bir siyasi parti değiliz. Biz bir sivil toplum örgütüyüz."

"TAŞERONDA TARİHİ MÜCADELE VERDİK"

Kadro konusunda sendikanın tarihi bir mücadele verdiğini söyleyen Arslan, şunları söyledi:

“HAK-İŞ ve Hizmet-İş olarak taşeronla mücadeleyi başlattığımızda sahada hiçbir konfederasyon, hiçbir sendika yoktu. Bizim dışımızdakiler taşeron emekçilerin sendikalı olabileceğine, onların sözleşmeden yararlanabileceğine inanmadılar, üye yapmadılar. 2014 yılında çıkarılan bir kanunla sendikaya üyeliklerini, toplu iş sözleşmelerini, izin ve kıdem haklarını güvenceye aldık. Fiyat farklarının devlet tarafından ödenmesini sağladık. HAK-İŞ, tüm taşeron emekçilere kadro talebinde bulundu ve bunu 696 sayılı KHK ile başardı. Mücadelemizin neticesinde 1 milyon emekçi kadrolu oldu” 

SON DAKİKA OPERASYONU YAPILDI

KHK 'ya son dakikada eklenen bir maddeden haberi olmadıklarını ve bu madde ile operasyon yapıldığını söyleyen Arslan, “O gün hükümet üyelerimizle konuştuk, bu düzenlemenin haksızlık olduğunu, düzeltilmesi yönündeki talebimizi ilettik. Hak-İş’in 200 bine yakın üyesinin istemedikleri sendikalara, kanun zoruyla üye olmak zorunda bırakılmaları bizi yaralıyor. Çünkü bu mücadelenin her aşamasında biz varız, süreci biz yürüttük, biz başardık.” dedi.

SEYYANEN ZAM TALEBİ TBMM 'DE

TBMM 'de açıklamada bulunan Dursun Ataş, şunları söyledi:

"20/11/2017 tarihli 696 sayılı KHK’yle kamuda taşeron yöntemiyle çalışan 900 bin işçi devlet kadrolarına veya kamuya ait şirketlere işçi statüsünde geçiş yapmıştır. Bu düzenlemeyle geçiş yapan işçilerin ücretleri 31/10/2020 tarihine kadar altı ayda bir sadece yüzde 4 zam gelecek şekilde belirlenmiştir. " 

"Geçen üç yıl içerisinde bu kardeşlerimizin maaşları asgari ücretin bile altında kalmıştır. Ekonomik olarak zor duruma düşen işçi kardeşlerimizin maaşları pandemiyle birlikte iyice erimiştir. Sendikalar ile kamu arasında personel ücretlerine gelecek artışların görüşmeleri devam etmektedir."

Bu kapsamda, uzun zamandır geçim sıkıntısı çeken işçilerimize gereken zamlar yapılmalı, düzenlemeden itibaren geçen üç yılın enflasyon farkları da göz önünde bulundurularak mağduriyetlerinin giderilmesi gerekiyor diyor, Genel Kurulu saygıyla selamlıyorum."
kamubülteni
 

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum