Kadroya geçen sözleşmelilerin maaş, kademe ve derece ilerlemesi, yer değiştirme, izin hakkı, yemek yardımı nasıl olacak?

Kadroya geçen sözleşmelilerin maaş, kademe ve derece ilerlemesi, yer değiştirme, izin hakkı, yemek yardımı nasıl olacak?
Kadroya geçen sözleşmelilerin maaş, kademe ve derece ilerlemesi, yer değiştirme, izin hakkı, yemek yardımı nasıl olacak?

Kadroya geçen sözleşmelilerin maaşı artar mı?

Teklifle, 4/B ile teşkilat kanunlarına tabi 413 bin 617, mahalli idarelerdeki 36 bin 346, aile hekimliklerinde kamu dışından aile sağlığı elemanı 3 bin 542, sulama birliklerindeki 32 kişi olmak üzere 458 bin 615 çalışanın kadroya geçmesi öngörülüyor. Sözleşmeli sanatçıların maaşları 12 bin 610 liradan 22 bin 921 liraya yükselecek.

İmam-hatip ve müezzin-kayyım vekil ebe ve hemşire maaşları ne kadar artacak?

KAMUBİZ.COM İnstagram KANALI İÇİN TIKLAYINIZ

Diyanet’te düzenleme kapsamına giren personel sayısı bin 710. İmam-hatip ve müezzin-kayyımlardan vekil olarak görev yapanlar net 8 bin 486 TL maaş alıyordu. Teklifle birlikte maaşlarda 3 bin 764 lira artış olacak. Vekil ebe ve hemşirelerin maaşlarına da 2 bin liranın üzerinde bir fark yansıyacak.

Kadrolu olanlarda kademe ve derece ilerlemesi olacak mı?

Personellere iş güvencesi verilecek, kadroya geçen personellerin disiplin hükümleri hariç görevine son verilemeyecek. Sadece bazı maaş/aylık kalemleri gelir vergisine tabi olacak. Kademe ve derece ilerlemesi olacak. Personeller görevde yükselme sınavlarına girebilecek. Sınavlara katılmak suretiyle unvan değiştirme hakkına sahip olunacak.

Kadroya geçenlere isteğe bağlı yer değiştirme, aylık izin hakkı olacak mı?

Kurumlar arası yer değişikliği hakkına sahip olacaklar. Kurum içi yer değişikliği talebi de münhal kadro olursa yapılabilecek. Eş, sağlık ve özel durumlara bağlı olarak diğer eş kamu personeli olmasa dahi tanınacak. İsteğe bağlı yer değişikliği yapılabilecek. Kullanılmayan yıllık izinler bir sonraki yıla aktarılabilecek. 657 sayılı kanunda aranan şartları taşımak kaydıyla aylıksız izin hakkı sağlanacak.

Kadroya geçenlerin yemek yardımı verilecek mi?

Yurt dışında eğitim veya görevlendirme hakkı tanınacak ve harcırah ödenecek. Yemek ücreti yardımı verilecek. Doğum yapan personelin memuriyeti devam edecek ve doğum izni sonrasında kurumuna dönecek. İstifa eden memur belli şartlar dâhilinde memuriyete yeniden dönebilecek.
yenişafak

WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.