Kalkınmada 1.derece öncelikli yerlerdeki hangi memurlar ilave kademe alıyor?

Kalkınmada 1.derece öncelikli yerlerdeki hangi memurlar ilave kademe alıyor?
Kalkınmada 1.derece öncelikli yerlerde görev yapan Devlet memurlarına her iki yıl hizmetleri karşılığında ilave kademe ilerlemesi verilirken, o yerlerde görevli memurların tamamı bu uygulamadan yararlanamamaktadır.

Kalkınmada 1.derece öncelikli yerlerde görev yapan Devlet memurlarına her iki yıl hizmetleri karşılığında ilave kademe ilerlemesi verilirken, o yerlerde görevli memurların tamamı bu uygulamadan yararlanamamaktadır.

Devlet memurlarının kazanılmış kademe ilerlemesi yapabilmeleri için bulundukları kademede en az 1 yıl çalışmaları, derece yükselmesi yapabilmeleri için ise bulundukları derecede en az 3 yıl ve bu derecenin üçüncü kademesinde en az 1 yıl bulunmaları gerekirken, bazı memurların her iki yıllık hizmet süresi karşılığında ilave bir kademe alarak 2 yılda bir derece yükselmesi yapmaları mümkün olabilmektedir.

İki yıl hizmet karşılığı ilave kademe ilerlemesi

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu hükümlerine göre; yer değiştirme suretiyle atanma uygulamaları kapsamında belirli bir süre görev yapmak üzere, mecburî olarak sürekli görevle atanan memurlardan kalkınmada birinci derecede öncelikli yörelerde bulunanlara, bu yörelerde fiilen çalıştıkları sürelerin her iki yılı için bir kademe ilerlemesi daha verilir.

Öte yandan, 150 Seri No’lu Devlet Memurları Kanunu Genel Tebliğinde; atama ve yer değiştirme yönetmeliklerine göre zorunlu atama kapsamında olup da kalkınmada 1 inci derecede öncelikli yörelerdeki illere (Erzurum ve Artvin illeri dahil) herhangi bir nedenle isteği üzerine atanan personelin de 2 yıl hizmet karşılığı 1 ilave kademe yapabileceğine ilişkin hükümler yer almıştır.

Kalkınmada 1.derece öncelikli yerlerdeki hangi memurlar ilave kademe alıyor?

Konuya ilişkin olarak 657 sayılı Kanunun ve 150 Seri No’lu Tebliğin ilgili hükümlerini birlikte değerlendirdiğimizde, kalkınmada 1.derece öncelikli yerlerde görev yapan memurların sadece bazılarının 2 yıl hizmet karşılığı ilave bir kademe alacakları görülmektedir.

Her iki yıl hizmet karşılığında ilave bir kademe ilerlemesi yapılabilmesi için;

-Devlet memurunun, kurumu tarafından çıkarılan özel düzenlemelere göre, zorunlu yer değiştirmeye tabi personel olması gerekir.

-Bu memurun, kalkınmada 1.derece öncelikli yerlerde görev yapıyor olması (zorunluluk, eş durumu, kendi isteği ve benzer sebeple) gerekir.

-Bu memurun, kalkınmada 1.derece öncelikli yerlerde (farklı yerler olabilir)fiilen görev yaparak geçirdiği sürelerin (yıllık izin süresi dahil) 2 yıldan az olmaması gerekir.

Öte yandan, zorunlu yer değiştirme kapsamında olmayan memurların yanı sıra; aday memurlar, istisnai memurlar, Yardımcı Hizmetler Sınıfı kapsamında olan memurlar ile Türk Silahlı Kuvvetlerinin sivil memurları da kalkınmada 1.derece öncelikli yerlerde görev yaptıklarında, bu statülerdeki hizmet süreleri karşılığında ilave kademe ilerlenmesi yapamamaktadır.

Bazı memurların her 2 yıl hizmet süresi karşılığında ilave kademe alabildiği yerler

1.Adıyaman

11.Bitlis

21.Hakkari

31.Malatya

41.Sinop

2.Ağrı

12.Çanakkale (Bozcaada ve Gökçeada)

22.Iğdır

32.Mardin

42.Sivas

3.Aksaray

13.Çankırı

23.Kahramanmaraş

33.Muş

43.Şanlıurfa

4.Amasya

14.Çorum

24.Karabük

34.Nevşehir

44.Şırnak

5.Ardahan

15.Diyarbakır

25.Karaman

35.Niğde

45.Tokat

6.Artvin

16.Elazığ

26.Kars

36.Ordu

46.Trabzon

7.Bartın

17.Erzincan

27.Kastamonu

37.Osmaniye

47.Tunceli

8.Batman

18.Erzurum

28.Kırıkkale

38.Rize

48.Van

9.Bayburt

19.Giresun

29.Kırşehir

39.Samsun

49.Yozgat

10.Bingöl

20.Gümüşhane

30.Kilis

40.Siirt

50.Zonguldak

memurunyeri.com

YENİ FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.