Kamu çalışanları sadece öğretmen ve doktorlardan ibaret değildir! Zam tüm memurları kapsamalı!

Kamu çalışanları sadece öğretmen ve doktorlardan ibaret değildir! Zam tüm memurları kapsamalı!
Mil Bayındır Sen Genel Başkanı Tunahan YİĞİT Bey'in Kamuda açıklanan memur zamlarına dair görüşlerini açıkladı

Sayın Cumhurbaşkenımızın talimatıyla Sağlık ve Milli Eğitim Kurumlarına ait bazı meslek gruplarında maaş ve özlük haklarına yönelik iyileştirmeler konusunda alınan kararları büyük bir dikkatle takip etmekteyiz.

Kamuoyuna yapılan açıklamalarda

Uzman öğretmenlere 1000 TL
Başöğretmenlere 2000 TL olmak üzere maaş zammı ön görülmektedir.
Öğretmenler arasında Sözleşmeli ve Kadrolu ayrımının kaldırılacağı ön görülmektedir.
Pratisyen hekimlere 2500 TL 
Uzman hekimlere 5000 TL emekliliğe yansıyacak şekilde maaş artışı ön görülmektedir.

Kamuoyununda takdiri odur ki Kamu çalışanları sadece öğretmen ve doktorlardan ibaret değildir.

Kamuda yapılan bu iyileştirmeleri gerekli ve yerinde bulup desteklemekle beraber, Mil Bayındır Sen olarak Devletimizden beklentimiz, Sendikamızın da iş kollarını kapsayan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı bünyesinde çalışan kamu memurları için de, maaş zammı ve özlük hakları konusunda bir iyileştirme yapılmasıdır.

Özellikle son zamanlarda Gıda fiyatlarındaki artışlar ile memurların alım gücü, günden güne azalmıştır. 
Esnaf, tüccar, ticaret sahibi piyasaya gelen bu zamları bir şekilde satış yaptığı ürünlere yansıtmak suretiyle kendince tedbirini almıştır. Fakat kamu çalışanlarımızın malesef devletimizin maaş iyileştirmesi yapmadığı her geçen gün piyasadaki alım gücü düşmüş, mevcut maaşı ile geçinebilmesi zorlaşmış, hatta imkansız hale gelmiştir.

Devletimizden beklentimiz Kamu Kurumlarımızın çalışanları ile birlikte bir bütün olup büyük bir Aile olduğu unutulmaması, 3600 ek göstergenin verilmesi, hak ve adalet anlayışı içerisinde hassas davranılması, aynı çatı altında görev yapan memurlar arasında ayrımcılık yapılmamasıdır.

Kamuda bir kesimi sevindirirken bir kesimi küstürmek toplum huzurunun tesis edilmesi noktasında tarif edilemez derin yaralar açacaktır.

Tunahan YİĞİT/ Mil Bayındırsen Genel Başkanı

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.