Kamu işçilerin çalışma süresi 12 ay mı olacak ?

Kamu işçilerin çalışma süresi 12 ay mı olacak ?
Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde 696 sayılı KHK kapsamında çalışan kamu işçileri 10 ay üzerinden çalışmaktadır. MEB taşeron çalışanların 12 ay süreyle çalışması mümkün olacak mı? Koop-İş sendikası MEB'deki taşeron işçilerin 12 aylık çalışma sürecine dahil olması için talepde bulundu. Peki, MEB kamu işçileri 12 ay sürekli çalışacaklar mı?

Koop-İş Sendikası, Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde geçici işçi statüsü ile 10 ay çalıştırılmak üzere kadroya alınan işçilerin çalışma sürelerinin 12 aya çıkarılmasını sağlamak amacıyla, Milli Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü'ne yazılı talepte bulundu.
 
Talep yazısında; bu durumdaki işçilerin diğer kamu işçilerinden farklı olarak yılda yalnızca 10 ay çalıştırılmalarının, bu arkadaşlarımızda çeşitli kaygılara yol açtığına, dolayısıyla iş verimlerinde de kayıplar yaşandığına dikkat çekildi. Yılda iki ay ücret gelirinden yoksun olmanın, tek geliri ücret olan ve aldığı ücretle hayatını idame ettirmeye çalışan işçiler için oldukça zor olduğunun altının çizildiği yazıda, çalışanların sürekli olarak gelecek kaygısı taşıdığı ve geleceklerinden endişe duydukları vurgulandı.
 
Uygulanmakta olan düzenlemeye göre Milli Eğitim Bakanlığında geçici işçi kadrosu ile istihdam edilen çalışanların, okullar açık olduğunda çalıştırıldığı, tatil dönemlerinde ise iş sözleşmelerinin askıya alındığına dikkat çekilirken, "Oysa tatil dönemlerinde okulların yeni eğitim öğretim yılına hazırlanması, okul temizliği, bahçe bakımı gibi hizmetlerin görülmesine devam edilmesi gerekmektedir. Bu nedenle bu işçilere tatil dönemlerinde de ihtiyaç olduğu açıktır" ifadeleri kullanıldı.

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.